חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

03-6122202

לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

כיצד לבחור עורך דין מתאים?

כיצד לבחור עורך דין מתאים?

בישראל ישנו כיום היצע גדול מאד של עורכי דין בכל התחומים. אז איך נדע איך לבחור את עורך הדין הטוב ביותר עבורנו? מה חשוב לברר לפני העברת התיק לטיפול משרד עורכי דין זה או אחר? במאמר זה נפרוש בפניכם את הנקודות החשובות ביותר שיש לבחון בטרם בחירת עורך דין לטיפול בתיקכם.

 

  • עורך דין מומחה בתחום – חשוב לוודא כי עורך הדין מתמחה באופן ספציפי בתחום רלוונטי אחד, ורצוי באופן הממוקד ביותר. במקרים רבים, ניסיון להתמחות במספר תחומי משפט במקביל, מביא לכך שהידע המשפטי אינו מספיק נרחב באף אחד מן התחומים. מצב זה יכול לפגוע קשות באינטרסים שלך כלקוח. יש לתהות היטב על קנקנו של עורך דין המציג עצמו כמומחה במספר תחומים, לפני ששוכרים את שירותיו ומפקידים בידיו עניינים בעלי משמעות כה גבוהה וחשובה לך כלקוח.

 

  • הערכה בקרב קהילת המשפט – רצוי מאד שמשרד עורכי דין יהיה מוכר ומוערך בקרב קהילת המשפט, שכן אם עורכי דין אחרים מחמיאים לו ומוקירים את פועלו, הרי שקיים סיכוי גבוה מאד שמדובר במשרד רציני ביותר.

 

  • "טוב שם טוב משמן טוב" – ככל שמשרד עורכי הדין הינו בעל ותק ומוניטין רב יותר, כך קרוב לוודאי שמדובר במשרד מבוסס דיו, הן מבחינה אנושית והן מבחינה אינטלקטואלית; שכן אחרת, כמו כל עסק אחר, ניתן להניח שלא היה שורד את התקופה הארוכה מאז שהוקם. אי לכך, ברוב המקרים עדיף לבחור במשרד עורכי דין מהוותיקים בתחום הרלוונטי.

 

  • "אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני" – הרושם הראשוני הוא חשוב ביותר, והפגישה הראשונה עם עורך הדין הינה בדרך כלל מקור מצוין לצורך גיבוש ההחלטה האם לשכור את שירותיו או לאו. חשוב לשאול את עורך הדין בפגישה הראשונה את כל השאלות המטרידות אותך באמת כלקוח, ולבחון את התשובות שניתנות לך על ידו. על מנת שניתן יהיה להפיק את המקסימום מן היחסים בין עורך הדין והלקוח, חשוב מאד שיחסים אלו יהיו מבוססים על אמון הדדי. אם לא התרשמת בפגישה הראשונה עם עורך הדין, ייתכן ואין זה עורך הדין המתאים לך.

 

  • "מה שעלה בזול בסוף מסתבר שעלה ביוקר רב" – חשוב לזכור – עורך דין בעצם מוכר ללקוחותיו את זמנו. לא תמיד המחיר נקבע לפי מספר שעות העבודה שמבוצעת על התיק, אך בפועל, מדובר במכירת זמנו של עורך הדין ללקוח. קשה מאד וכמעט בלתי אפשרי לערוך "סקר שוק" בתחום זה. כל עורך דין קובע את שכרו בהתאם למספר רב של קריטריונים, וביניהם למשל עומס העבודה במשרדו, הוותק שלו וכד'.
    אי לכך, כאשר הנכם באים לבחור את עורך הדין שייצג אתכם, אל תתנו לגובה שכר הטרחה שנאמר לכם להטעות אתכם, שכן לא תמיד הזול ביותר הוא המציאה הטובה ביותר. ייתכן שבסופו של דבר תגלו כי אמנם שילמתם שכר טרחה נמוך, אך בתמורה שכרתם עורך דין שלא סיפק את התוצאות הטובות ביותר: בכך הפסדתם כסף רב יותר ממה שניסיתם לחסוך מלכתחילה. ברוב המקרים מסתבר שכדאי לשלם קצת יותר, ועל ידי כך להיות בטוחים שהנכם מיוצגים על ידי עורך הדין הטוב ביותר שיכולתם לשכור.

 

  • נגישות המשרד ועורכי הדין המטפלים בתיק – חשיבות רבה יש גם למיקומו של המשרד וזמינותם של עורכי הדין המטפלים בתיקך. ניהול תיק בדרך כלל אורך זמן, ולרוב יידרש הלקוח להגיע למספר פגישות עם עורכי הדין המטפלים בתיקו במשרד. אי לכך, רצוי שהמשרד יהיה ממוקם באזור שנוח להגיע אליו כשנדרשים לכך. אולם, חשובה עוד יותר היא נגישותו של עורך הדין הישיר המטפל בתיקך. לעיתים, כאשר מדובר במשרדים המעסיקים מספר רב של עורכי דין, הטיפול בתיק לאורך הזמן מתבצע על ידי מספר עורכי דין שמתחלפים ביניהם במהלך ניהולו, מצב שיכול ליצור בעיות רבות לאור העובדה שבכל פעם שמתחלף עורך הדין המטפל, יש צורך לעדכן את עורך הדין החדש בכל השתלשלות האירועים מן ההתחלה. לא תמיד אותו עורך דין חדש, שאמור להתעדכן במספר רב של תיקים במקביל, מצליח להשתלט על כל החומר המצוי בתיק, וכך יכול להיפגע הייצוג.

 

  • מי ינהל את התיק בפועל? – לבטח אחת השאלות החשובות ביותר שיש לברר. חשוב מאד לוודא שעורך הדין שיטפל בתיק בפועל, הינו עורך דין מנוסה שמכיר את התחום הספציפי הנדון. אין כל טעם להגיע לפגישה ראשונה עם עורך דין אחד (בדרך כלל בעל המשרד או אחד השותפים הבכירים), להתרשם ממנו לטובה ולשכור את שירותיו, כאשר בפועל, ינוהל התיק ע"י עורך דין אחר, זוטר ממנו, ממשרדו. אי לכך חשוב להבהיר כבר בפגישה הראשונה, מיהו עורך הדין שיטפל בתיק בפועל. במידה ואין זה עורך הדין שפגשתם בפגישה הראשונה, יש לבקש להיפגש איתו ולוודא שמדובר בעורך דין מתאים.

 

  • הבטחות הבטחות הבטחות…לא להתלהב יותר מדי – כאשר מדברים עם עורך הדין, חשוב לזכור להישאר ריאלי ולא להתלהב מהבטחות שונות ומשונות. לעיתים, כאשר תמונת המצב שמצייר בפניכם עורך הדין נראית טובה מדי, מומלץ להיוועץ עם עורך דין נוסף על מנת לקבל חוות דעת שנייה. כך, תוכלו לדעת האם מדובר בעורך דין רציני או בעורך דין שמוכן "להבטיח הכל" על מנת לקבל לידיו את הטיפול בתיק.

 

  • "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו" – בסופו של דבר מי שמנהל את התיק הוא עורך הדין, האדם עצמו, ולא החליפות שהוא לובש או הרהיטים היקרים שבמשרדו. לכן, שימו לב היטיב מיהו האדם שיושב מולכם ואל תטעו בהעדפת התפאורה שמסביבו.

 

  • כשצריך ייצוג משפטי פנו לעורך דין ולא לכל מיני גופים אחרים הפועלים בשוק – בדיוק כמו שכשצריכים לקבל טיפול רפואי פונים לרופא בבית חולים או בקופת חולים, כך גם כשצריכים לקבל ייעוץ משפטי, יש לפנות אל עורך דין ולא לכל מיני גופים שונים ומשונים אשר מבטיחים ייצוג כזה או אחר מול הגורמים הרלוונטיים. חשוב לדעת כי החוק אוסר על מי שאינו עורך דין, לעסוק בייצוג משפטי מכל סוג שהוא. לכן, כל מי שפונה לקבל ייצוג משפטי ממי שאינו עורך דין הרשום והפועל כחוק בישראל, שם כספו על קרן הצבי.

 

  • פרסומים באינטרנט – כיום, עורכי דין רבים מפרסמים את עצמם באמצעות אתר האינטרנט של משרדם באופן חוקי ולגיטימי. אולם, חשוב לשים לב כאשר מחפשים עורך דין באינטרנט, האם מדובר בפרסום של משרד עורכי דין (הפורש בפני הגולש את כל המידע הרלוונטי באופן השקוף ביותר), או שמא מדובר בפרסום של איזה שהוא אתר, אשר אינו מהווה שער למשרד עורכי הדין עצמו, כי אם מעין מתווך אינטרנטי בינך כלקוח, ובין עורכי הדין שעובדים עם אותו אתר. ברוב המקרים, עורכי דין אלו משלמים לאותו אתר עבור הפנייתך אליהם כלקוח. בכך, לעיתים קרובות, מתייקר שכר הטרחה שתידרש לשלם עבור הטיפול בתיק. פרסום עורכי דין באינטרנט יכול להטעות ולבלבל. לכן חשוב לדעת לקרוא בין השורות, להתמקד בעיקר ולא בטפל, ולזכור שכל מה שאינו מופיע באתר, ככל הנראה נעדר משם מאחר והוא אינו פועל לטובת עורך הדין המפעיל את אותו אתר.

 

מצוי/ה לפני הליך משפטי? זקוק/ה לקבלת יעוץ משפטי?
פנה/י אלינו – פגישה ראשונה במשרד עורכי דין בכר הינה ללא תשלום!
 

 

עצות נוספות

  • איך מחליפים משרד עורכי דין מבלי לפגוע בניהול התיק – בחרתם משרד עורכי דין ואולם כעבור זמן הבנתם שטעיתם בבחירה? מאוכזבים מן היצוג המשפטי שניתן לכם ע"י עורך הדין ששכרתם? מעוניינים להעביר את התיק ממשרד עורכי דין אחד לטיפולו של משרד עורכי דין אחר? במאמר זה נדון בשאלות אלה ונברר מתי כדאי להעביר את התיק ואיך לעשות זאת בצורה טובה והבטוחה ביותר כדי לא לפגוע בהתנהלותו.

 

  • האם כדאי להיעזר בעורך דין – לעיתים שוקלים נפגעים לנהל את תביעתם בכוחות עצמם, ללא יצוג משפטי של עורך דין, במטרה לחסוך את עלות שכר טרחתו. במאמר זה נעסוק בשאלה זו ונברר האם באמת מדובר בחיסכון, או שמא מדובר בצעד אשר עלול לגרום לנזק גדול לנפגע. מאמר חובה לכל מי ששוקל לוותר על קבלת יצוג משפטי של עורך דין.

 

  • יעוץ משפטי – חשיבות קבלת יעוץ משפטי של עורך דין. בעמוד זה נפרט עבורכם את הנקודות העיקריות שיש לקחת בחשבון לפני שמחליטים האם לקבל יצוג משפטי של עורך דין במסגרת ניהול התביעה מול הגורמים הרלוונטיים.  

 

  • כיצד להכין תיק משפטי – שמירת מסמכים משפטיים חשובים – עברתם תאונת דרכים, תאונת עבודה, רשלנות רפואית או פגיעת גוף אחרת? במאמר זה נפרט מה עליכם לעשות וכיצד עליכם לנהוג על מנת להכין את התיק המשפטי שלכם בצורה הטובה ביותר לקראת ניהול התיעה מול הגורמים הרלוונטים, בכדי למקסם את סיכויי ההצלחה לקבל את הפיצוי הגבוה ביותר שניתן בנסיבות המקרה.

 

 

 

Bottom Links:

עו"ד ונוטריון תומר בכר:
עו"ד ונוטריון תומר בכר:

לאחר למעלה מ-22 שנות ניסיון בייצוג נפגעי גוף, וקבלת פיצויים עבור לקוחותיי בסכום כולל של מאות מיליוני שקלים, אני יודע בדיוק איך לנתח כל תיק ותיק על מנת לגרום לו להסתיים בתשלום פיצוי מקסימלי. ניהול תיקי נזיקין, רשלנות רפואית וביטוח לאומי מחייב עבודה ברגישות רבה ויחס אישי לצד מקצועיות וידע משפטי רב. נפגעת? דבר איתי עוד היום ונתחיל לקדם את הזכויות שלך!

קבל ייעוץ ראשוני אישי ללא התחייבות

נפגעת? צור/צרי עימנו קשר עוד היום (מענה טלפוני אנושי 24 שעות ביממה) ונשמח לסייע גם לך לקבל את הפיצוי המקסימאלי מהגורמים הרלוונטיים.

קבל ייעוץ ראשוני אישי ללא התחייבות

נפגעת? צור/צרי עימנו קשר עוד היום (מענה טלפוני אנושי 24 שעות ביממה) ונשמח לסייע גם לך לקבל את הפיצוי המקסימאלי מהגורמים הרלוונטיים.

לקבלת יעוץ אישי
close slider

זקוקים לייעוץ משפטי? השאירו הודעה באמצעות הפניה המקוונת ונציג המשרד יחזור אליכם בהקדם.