נפגעי גזזת ובני משפחותיהם שימו לב!!!
באפשרותכם לתבוע פיצויים של עשרות ואף מאות אלפי שקלים
מחלת גזזת הינה מחלה מדבקת מאד הפוגעת בעור הקרקפת ושורשי השיער. על מנת להימנע מהפצת מחלת גזזת, ביצעו שלטונות המדינה טיפולים רבים בהקרנות קשות על העולים החדשים שהגיעו לישראל ממדינות צפון אפריקה בשנות ה-40 ועד שנות ה-60. בזמנים אלו, לא הייתה כמובן מודעות רפואית בנוגע לסיכונים הקיימים בחשיפה להקרנות רדיואקטיביות שכאלו ולפיכך לא ננקטו כל אמצעי זהירות אפקטיביים, לצורך הגנה על מי שעבר את ההקרנות והטיפולים. התוצאה התגלתה רק זמן רב לאחר מכן, כאשר רבים מאותם עולים שעברו את ההקרנות נגד גזזת, החלו לסבול מבעיות עור קשות באזור הקרקפת, צלקות, התקרחויות ואף פיתחו מחלות סרטן שונות וכו'.
לאור הגילויים הללו, וחשיפת הקשר הסיבתי בין אותם טיפולים נגד גזזת ובין נזקים רפואיים כגון התפתחות מחלות עור וסרטן, נכנס לתוקפו בשנת 1995 החוק לפיצוי נפגעי גזזת. על פי חוק זה, רשאים כל מי שחוו טיפולי הקרנות עם עלייתם לישראל (ואין זה משנה אם הטיפולים הללו ניתנו להם עוד במדינה ממנה עלו לישראל כחלק מן ההכנה לעילה ארצה, או כאשר הגיעו כבר לישראל), בין השנים 1946-1960, לצורך טיפול במחלת הגזזת או מניעתה, ובעקבות טיפולים אלו סובלים כיום ממחלות המפורטות בחוק, לתבוע פיצויים מן המדינה. חוק קובע עוד, כי גם במקרים מסוימים בהם אותם נפגעי גזזת כבר הלכו לעולמם, רשאים בני משפחותיהם (ילדיהם או בני זוגם) לתבוע את הפיצויים מתוקף היותם שארים של אותם נפגעים.
גובה הפיצויים אשר משולמים ע"י המדינה לאותם נפגעי גזזת תלויים בגובה הנכות אשר נקבעת לנפגע ע"י ועדה רפואית מיוחדת שבודקת את מצבו תוצאת הטיפולים שעבר כאמור לעיל. מי שנקבעו לו בין 40% נכות לצמיתות ל- 74% נכות לצמיתות, זכאי לקבלת פיצוי חד פעמי בסך של 50,000 ₪ ומי שנקבעה נכותו על 75% לצמיתות ומעלה, זכאי לקבלת סכום פיצויים חד פעמי בסך של 100,000 ₪. בנוסף לסכומים אלו, יהיו זכאים אותם נפגעים אשר נכותם נקבעה על למעלה מ-40% לצמיתות, לקצבה חודשית בסכומים משתנים הנעים בין כ-700 ₪ ועד כ-1,700 ₪ למשך כל חייהם. לגבי כל נפגעי הגזזת אשר הועדה הרפואית קבעה את נכותם בין 5% ועד 39% לצמיתות, זכאי עפ"י החוק לקבלת מענק חד פעמי בסך של כ-1,200 ₪ עבור כל 1% נכות שנקבעה לו.
את התביעה לקבלת הפיצויים יש להגיש למשרד הבריאות אשר אחראי על הטיפול בכל נושא ההכרה בזכאות והועדות הרפואיות ובידיו מצויות כל רשימות השמות של מי שקיבלו בזמנו את הטיפולים למניעת גזזת. לאחר שימצא כי התביעה הינה בעלת בסיס ראשוני עובדתי מספק, יוזמן התובע בפני ועדה המורכבת משופט ושני רופאים, אשר תבחן את טענותיו לעומקן, ותחקור את פרטי תביעתו תוך שאילת שאלות רבות אודות ההקרנות והטיפולים הספציפיים שקיבל אותו תובע נגד מחלת הגזזת עם עלייתו לישראל. רק אם הועדה הנ"ל תתרשם שאכן מדובר בתובע, אשר אכן עבר טיפול למניעת גזזת בשנים הרלוונטיות, תיקבע נכותו של התובע בהתאם למצבו הרפואי. על החלטת הועדה הנ"ל ניתן לערער בפני ועדה לערערים ועל החלטת הועדה הרפואית לערערים ניתן לערער בשאלה משפטית בלבד גם בפני בית הדין לעבודה.
רשימת המחלות אשר מזכות בפיצויים על פי חוק נפגעי גזזת כוללת בין היתר:
1. גידולי מוח כגון:
גליומה (Glioma) ו/או גליומות (Gliomas)
מדולובלסטומה Medulloblastoma
לימפומה של מערכת העצבים המרכזית
גידולים באזור בלוטת האצטרובל
נוירומה אקוסטית Acoustic Neuroma
המנגיובלסטומה
Nerve Sheath Tumor
2. גידולי גולגולת;
3. גידולים בבלוטות הרוק;
4. גידולי בלוטת התריס כגון:
גידול פפילרי (Papillary)
גידול פוליקולרי (Follicular)
גידול מדולרי (Medullary)
גידול אנאפלסטי (Anaplastic)
5. גידולי עור באזור הראש והצוואר כגון:
מלנומה (Malignant Melanona),
קרצינומה של תאי הבסיס (Basal cell carcinoma),
קרצינומה של תאי הקשקש (Squamous cell carcinoma).
6. גידולי מוח שפירים.
7. סרטן הדם (Leukemia).
8. חוסר שיעור ו/או קרחות ו/או התקרחות באזורי הצטלקות בעור הקרקפת.
חשוב לציין עוד, כי גם מי שכבר הגיש תביעה בעבר במסגרת החוק לפיצוי נפגעי גזזת, נבדק ונכותו נקבעה, אך מאז בדיקת הועדה הרפואית חלה החמרה במצבו הרפואי, רשאי להגיש תביעה להחמרת מצב, ולהיבדק שוב ע"י ועדה רפואית חדשה, אשר תקבע את נכותו העדכנית. אם נכותו העדכנית אכן תיקבע כגבוהה יותר מזו שנקבע לו בעבר, הרי שישולם לו פיצוי כספי נוסף, בהתאם להפרשים שבין הפיצוי שכבר קיבל בעבר, כאשר נקבעה נכותו הקודמת, ובין הפיצוי המגיע לו בעקבות הנכות החדשה שנקבעה לו כתוצאה מן ההחמרה במצבו הרפואי.
על פי הערכות שונות, ישנם כיום עוד עשרות אלפי נפגעי גזזת ובני משפחותיהם, אשר זכאים לתבוע פיצויים מן המדינה בהתאם לחוק לפיצוי נפגעי גזזת ואולם למרות זאת טרם הגישו את תביעותיהם.
לפיכך, כל מי שעבר טיפולים נגד מחלת הגזזת עם עלייתו ארצה בשנים הרלוונטיות, וכיום סובל מבעיה רפואית כגון הצטלקויות קשות בעור הקרקפת, מחלת סרטן כלשהי וכד', חייב להתעורר ולבדוק את האפשרות שמגיע לו פיצוי כספי מן המדינה. בדיקה שכזו רצוי מאד שתיעשה באמצעות עורך דין המומחה לתחום זה, שכן ייצוג ע"י עורך דין שכזה מעלה את סיכויי הצלחת התביעה בעשרות מונים ובסופו של דבר ברוב המקרים עלות שכר טרחתו בגין הטיפול בתביעה מתברר ככדאי ביותר.
נפגעת ממחלת הגזזת ונתגלתה אצלך אחת מן המחלות המופיעות לעיל?
צור קשר עוד היום עם משרד עורכי דין בכר ועמוד על זכויותיך לקבלת פיצויים!
מאמרים נוספים אודות תביעות פיצויים:
גזזת – פיצוי – קראו דוגמה לתיק אשר טופל לאחרונה במשרד עורכי דין בכר ובו שולמו לנפגע, במסגרת תביעה לפי החוק לפיצוי נפגעי גזזת, סכומי פיצוי של למעלה מ-500,000 ש"ח בגין נזקי העבר ועוד קצבת נכות חודשית בשיעור של כ-1,800 ש"ח לכל חייו של הנפגע.
יצוג משפטי – חשיבותו של יצוג משפטי במסגרת ניהול הליכים מול המוסד לביטוח לאומי. ניהול התביעה בעזרת עורך דין מומחה לתחום ספציפי זה תעלה לרוב את סיכויי ההצלחה לקבלת הפיצוי הגבוה ביותר האפשרי.
ביטוח לאומי – תחומי העיסוק של משרדנו במסגרת תביעות המוגשות נגד המוסד לביטוח לאומי והסברים קצרים אודות כל תחום ותחום.
תביעת נזיקין בגין נזקי ההקרנות נגד גזזת – מאמר המפרט אודות האפשרות הקיימת בידיי נפגעי ההקרנות נגד גזזת, להגיש תביעת נזיקין כנגד המדינה, בנוסף לתביעה שהגישו במסגרת המרכז לפיצוי נפגעי הגזזת.
רשלנות רפואית בעקבות נזקי גזזת – קראו דוגמה של תביעת נזיקין, בגין נזקי הטיפול בהקרנות נגד גזזת, אשר הוגשה בעילה של רשלנות רפואית, כנגד מדינת ישראל. התביעה, בסך של למעלה מ-5,000,000 ש"ח הוגשה ע"י משרד עורכי דין בכר, בטענה שמדינת ישראל התרשלה במעקב הרפואי אחר אדם אשר עבר טיפול בהקרנה נגד גזזת בילדותו ובהמשך סבל מגידול סרטני (מנינגיומה) בראשו.
ועדה רפואית – מה צריך לעשות וכיצד יש להתכונן לבדיקה בפני ועדה רפואית. במאמר זה תוכלו לקרוא על טיפים ועצות של משרדנו לאלה האמורים לעבור בדיקה של ועדה רפואית במסגרת ביטוח לאומי.