המקרה של אושר דרעי ז"ל אשר מתה בעקבות כך שנחשפה למוצר חלבי למרות שהייתה אלרגית לחלב, הוא מזעזע ואסור היה שיקרה. על פי הפרסומים בתקשורת נסיבות המקרה מעידות על רשלנות חמורה ביותר של הגורמים המפעילים את המסעדה הבשרית הכשרה שבה הוגש לה קינוח חלבי שלא היה אמור להיות לה.
מי אחראי לאירוע?
מי שהיה אחראי על המסעדה באותו היום. השאף, הטבח או כל אדם שהיה אחראי על התפעול וכמובן הבעלים האחראי על התנהלות המסעדה עצמה. מדובר ברשלנות של מספר גורמים שגרמו לתוצאה הנוראית.
איך אפשר למנוע את המקרה בעתיד?
כבעלי מסעדות עליכם לוודא שיש פיקוח על כל המוצרים המוגשים במסעדה, ושישנן אזהרות על מוצרים אלרגיים כמו מוצרי חלב, בוטנים, דבש וכדומה.
אם אתם אלרגיים למוצר כלשהו וודאו במסעדה שמה שאתם מקבלים נטול החומר האלרגי וקראו בתפריט עצמו שאין חומרים מסוכנים עבורכם.