איך מחשבים פיצוי להרוג בתאונת דרכים?
מאת עורך דין תומר בכר, עורך דין תאונות דרכים
לצער הכל, מניין ההרוגים בעקבות תאונות דרכים קטלניות בישראל עולה מדי שנה בשנה. בין ההרוגים ניתן למצוא גברים, נשים וילדים בכל הגילאים. בעקבות פניות רבות אל משרדנו במקרים שכאלה, נפרט במאמר זה איך מחשבים פיצוי להרוג בתאונת דרכים, לבני משפחתו, יורשיו והתלויים בו.
במקרה של תאונת דרכים קטלנית (תאונת דרכים שגרמה בסופו של דבר למוות), גובה הפיצוי שיקבלו בני משפחת המנוח תלוי בכמה נתונים, בין היתר, גם בגילו של המנוח, וגם בשאלה – האם המוות היה מיידי, או כעבור מספר ימים/חודשים/שנים.
במקרים בהם המוות אינו מיידי, והאדם נאלץ לסבול ממצב רפואי קשה זמן ממושך לאחר התאונה, עד לפטירתו, הרי שככל שפרק הזמן בין מועד התאונה לבין מועד הפטירה הינו ארוך יותר, כך יעלה גם גובה הפיצוי.
איך מחשבים את גובה הפיצוי במקרה של תאונת דרכים קטלנית לבגיר?
ובכן, בעניינו של בחור כבן 35 שנים, שנפגע קשות בתאונת דרכים, ונפטר בסופו של דבר כ-5 שנים מאוחר יותר, לאחר סבל רב וייסורים קשים, מאשפוז לאשפוז, מניתוח לניתוח, בניסיון להציל את חייו, אשר לא צלח לצער הכל, קבע בית המשפט המחוזי בחיפה גובה פיצוי, אשר עמד על 3,510,880 ₪.
סכום הפיצוי הנ״ל חושב בהתאם לשתי תקופות עיקריות: האחת, ממועד התאונה ועד ליום פטירתו של המנוח, והשנייה ממועד הפטירה ועד למועד שבו היה המנוח אמור להגיע לגיל 70 (סוף תוחלת חייו המשוערת של המנוח הספציפי).
בתקופה הראשונה, בה נאבק המנוח על חייו, הורכב גובה הפיצוי מכמה גורמים, המשקפים את התלות הרבה שהייתה למנוח בבני משפחתו ובסביבתו, כגון:
הפסדי הכנסה של המנוח ממועד אירוע התאונה ועד פטירתו;
פיצוי בגין שכר הדירה שנאלץ המנוח לשכור בשל מצבו הרפואי תוצאת התאונה;
עלות הפעלת מזגנים, מכונת כביסה ומייבש מוגברת עבור המנוח;
עזרת צד ג' (עזרת בני המשפחה וסיוע סיעודי)
רכישת רכב אשר התאים למנוח, אשר כלל גם מעלון;
הוצאות ניידות מוגברות;
הוצאות רפואיות, לרבות תרופות, טיפולי פיזיותרפיה, היוועצות במומחים רפואיים וכיוצ״ב;
הוצאות עבור רכישת ציוד מיוחד לשיקום המנוח;
ביגוד ומצעים שנשחקו בבלאי מוגבר;
בתקופה השנייה, לאחר פטירתו של המנוח, הורכב גובה הפיצוי בעיקרו מהפסדי ההכנסות שהפסיד המנוח כתוצאה מפטירתו. במידה והיה מוכח כי המנוח זכאי היה לקבלת קרן פנסיה לאחר פטירתו, היה מתווסף לגובה הפיצוי גם רכיב נזק זה.
כמו כן, על כל אלו התווסף סכום נוסף עבור הוצאות קבורה ואבל, וכן הצדדים הגיעו להסדר ביניהם לעניין התשלום עבור הנזק הבלתי ממוני של כאב וסבל.
חשוב להדגיש, שעל מנת לקבל את מלוא הפיצוי לו זכאים יורשי המנוח ועיזבונו מחברת הביטוח, חובה להיעזר בעורך דין המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, אשר יוכל לנהל את התביעה באופן מקצועי, חכם ונכון.
איבדתם את יקיריכם בעקבות תאונת דרכים? אנו משתתפים בצערכם ומעמידים את כל הידע והניסיון של משרדנו לרשותכם. אנא צרו עימנו בהקדם האפשרי, על מנת לברר את זכויותיכם ולקדם את תביעתכם אל מול חברת הביטוח.
צרו קשר עכשיו וקבעו פגישת ייעוץ משפטי ראשוני ללא כל התחייבות מצדכם.