תושבי עוטף עזה ואחרים אשר נפגעו בגופם ובנפשם מטילי הקסאם יכולים לתבוע פיצויים על נזקיהם
מאת עו"ד תומר בכר
למרבה הצער, גם לאחר שהושלמה תוכנית ההתנתקות מעזה, ממשיכים טילי ה"קסאם" לפגוע בשטח ישראל ובמיוחד באזור עוטף עזה.
רבים מתושבי עוטף עזה מוצאים עצמם כמעט מידי יום ולילה, תחת מטחי הטילים ולעיתים קרובות ללא כל אפשרות להתגונן מפני פגיעותיהם.
אמנם למזלנו, לרוב מסתיימים אירועים אלו ללא פגיעות בגוף. אך לעיתים קרובות, תושבים רבים נפגעים בגופם ובנפשם בעקבות נחיתת קסאמים בסמוך אליהם או לבני משפחתם.
לאן מגישים את התביעה לאחר פגיעה?
כל מי שנפגע בנפשו או בגופו מאירוע נחיתת טילי קסאם, וחושב כי נגרם לו נזק נפשי, רשאי לתבוע פיצוי מן המדינה במסגרת הביטוח הלאומי כנפגע פעולת איבה. על הנפגע למלא טופס תביעה מתאים אותו ניתן להוריד מאתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי, או לקבל בכל סניף של המוסד לביטוח לאומי, למלא בטופס את הפרטים הרלוונטיים ולצרף אליו את המסמכים הרפואיים המעידים על חומרת הנזק שנגרם ועל הקשר שבין הנזק ובין אירוע נפילת הטילים.
ועדה רפואית לנפגעי פעולות איבה במסגרת ביטוח לאומי
אם לא ימצאו סיבות כלשהן ע"י המוסד לביטוח לאומי לדחות את התביעה, יוזמן הנפגע לבדיקה ע"י ועדה רפואית, אשר תקבע את שיעור הנכות שנותרה לו בעקבות האירוע, ובהתאם לגובה הנכות שתקבע, יקבל הנפגע את הפיצויים המגיעים לו. אולם, לצערנו, תביעות רבות שכאלו, אשר מגישים הנפגעים בעצמם וללא סיוע עורך דין, נדחות ע"י ביטוח לאומי בגלל "טעויות" בצורת מילוי טופס התביעה ובאופן ניהול התיק באופן כללי מול הרשויות.
ייצוג משפטי של עורך דין מומחה בתחום תביעות נפגעי פעולות איבה
על מנת להבטיח את מימוש כל זכויותיו של הנפגע, רצוי להתחיל את כל ההליך מול המוסד לביטוח לאומי בעזרתו של עורך דין המתמחה בתחום זה, שכן הנפגע רשאי להיות מיוצג ע"י עורך דין לאורך כל הדרך, החל משלב מילוי טופס התביעה ועד לייצוג במעמד הועדה הרפואית ובמידת הצורך גם בשלב הערעור לוועדה רפואית לערערים ואח"כ אפילו לבית הדין לעבודה.
מאחר וברוב המקרים, עורכי דין העוסקים בייצוג נפגעי פעולות איבה, גובים את שכר טרחתם באחוזים בסוף הטיפול בתיק, לאחר שהנפגע קיבל את הפיצוי המגיע לו. לכן, לא צריכה להיות כל התלבטות בנוגע לשאלה האם להיעזר בשירותיו של עורך דין מומחה, שכן אם עורך הדין אינו מצליח בעבודתו, הנפגע לא מחויב לשלם לו שכר הטרחה.
מתי להגיש את התביעה?
את התביעה רצוי להגיש בהקדם האפשרי לאחר האירוע, כאשר הנזק הרפואי כבר התגבש. המתנה ממושכת לפני הגשת התביעה עלולה להביא לדחייתה בטענה של התיישנות, שיהוי וכד'. לכן, כל מי שרואה את עצמו כנפגע בעקבות נחיתת טילי קסאם או אירועי איבה (טרור / פיגועים) אחרים, כדאי שיקדים, יגיש את תביעתו ויעמוד על מימוש זכויותיו.
תושבי עוטף עזה והדרום שימו לב! אם מאז שנקבעה לכם נכות כנפגעי פעולות איבה חלה החמרה במצבכם, יש באפשרותכם להגיש תביעה לבדיקה מחדש של ועדה רפואית במסגרת הליך של החמרת מצב. פנו עוד היום למשרדנו על מנת לברר את האפשרות לפתוח בהליך של החמרת מצב.
הכותב הינו עו"ד העוסק בתחום הנזיקין וייצוג נפגעי פעולות איבה – נפגעי חרדה וגוף.
אז מה עושים עכשיו? איך מתחילים את הליך התביעה לאחר פגיעה בעקבות פעולת איבה?
צור קשר עוד היום עם משרד עורכי דין בכר על מנת למצות את זכויותיך כנפגע!