עצור! 10 סימנים שאתה צריך לשקול להחליף את עוה"ד שלך
התנגדות לתת את מסמכי פתיחת התיק
- ביקשת לקבל עותק של הסכם שכר הטרחה וייפוי הכוח שעליהם חתמת ועורך הדין מנסה להתחמק ולמצוא סיבה למה לא לתת לך אותם? בהיותך צד להסכם יש לך זכות מלאה לקבל עותק ממנו כמובן ובכלל, זכותך לקבל העתק של כל מסמך שעליו חתמת.
הצעת מחיר נמוכה מידיי
- כאשר שאלת לגבי גובה שכר הטרחה, עורך הדין נתן לך הצעת מחיר נמוכה באופן משמעותי מהצעות המחיר שקיבלת מעורכי דין אחרים שאליהם פנית? מדובר במצב שצריך להדליק אצלך נורה אדומה, שכן מה שעולה בזול עכשיו, יכול לעלות ביוקר בהמשך הדרך.
מתמחה במקום עורך דין
- עוה"ד אמר לך שהתיק יטופל ע"י עורך דין במשרדו ובפועל אתה מוצא את עצמך מתקשר הרבה יותר עם המתמחה שלו מאשר איתו? זהו הינו מצב רצוי! עם כל הכבוד למתמחה, זכותך המלאה לשוחח עם עורך הדין שלך ולשמוע ממנו את התשובות לשאלותיך או עדכונים באשר למצב התיק.
הבטחות מוגזמות
- עורך הדין מבטיח לך הבטחות מוגזמות שנראות טובות מידיי מכדי להיות אמיתיות, אבל לא נותן לך בסיס מוצק שעליו ניתן להסתמך, לפיו להבטחות אלה יש כיסוי? זו יכולה להיות סיבה לדאוג! אל תתפתה ללכת שבי אחר סיפורים ללא כיסוי והבטחות מוגזמות שנשמעות טוב, אך אינן מציאותיות.
תשובות לא ברורות על שאלות מקצועיות
- שאלת את עוה"ד שאלה מקצועית בתחום שבו הוא מציג עצמו כעוסק והוא לא ידע לענות לך עליה באופן ברור? שים לב, עורך דין שעוסק בתחום ספציפי, אמור להכירו היטב. לא אמור להיות מצב שבו תשאל את עוה"ד שאלה מקצועית בתחום עיסוקו והוא לא ידו לעשות תשובה ברורה.
אין אתר אינטרנט
- לעורך הדין אין אתר אינטרנט ובו פרטי המשרד וכל המידע הנוגע לפעילותו המקצועית? נשמע מוזר ומעלה חשד שמא לעוה"ד יש משהו להסתיר. שמור על ערנות ושאל אותו מדוע זה כך.
התחמקות ודחיית פגישות איתך על בסיס קבוע
- עוה"ד נוהג לדחות פגישות איתך באופן קבוע ולא מספק לך הסברים שמניחים את דעתך בנושא? זה לא אמור להיות כך. עורך הדין שלך אמור להיות זמין לפגישה בתוך זמן סביר מהיום שבו ביקשת להיפגש איתו. דחיות חוזרות של פגישה איתך עלולות להצביע על בעיה כשלהי בהתנהלותו של עורך הדין.
התחמקות קבועות משיחות טלפון איתך
- אתה מרגיש שעורך הדין מנסה להתחמק משיחות טלפון איתך באופן קבוע? ברוב הפעמים כשאתה מתקשר למשרדו הוא בדיוק נמצא בישיבה/מחוץ למשרד/הפסקת אוכל/דיון דחוף/שיחת טלפון אחרת וכו' נשמע מוזר, זה לא אמור להיות כך. עורך הדין אמור להיות זמין לשיחת טלפון איתך לכל הפחות בשעות הפעילות של המשרד (יש עורכי דין שזמינים גם לאחר שעות הפעילות הרשמיות). אם הוא לא זמין לשיחה מיידית, הוא אמור לחזור אליך בתוך זמן סביר לאחר מכן.
נוכחות בגוגל
- ערכת חיפוש על שמו של עורך הדין בגוגל ולא אהבת את מה שמצאת שכתוב עליו. בעניין זה חשוב לבדוק היטב האם מדובר באתרים אמינים שמזכירים אותו, או שמא מדובר באתרים זניחים או פרטיים שנראה שאינם אמינים.
נוכחות בפייסבוק
- חיפשת את עורך הדין בפייסבוק וברשתות החברתיות האחרות ולא אהבת או התחברת למה שהוא כותב שם.
כל האמור לעיל הינו בבחינת דעה של כותב המאמר בלבד, ואינו מהווה בשום צורה או אופן המלצה לפעול בצורה כזו או אחרת.
נפגעת בתאונה או חלית במחלה?
צור קשר עוד היום עם משרדנו וקבע פגישת יעוץ ראשונית ללא כל התחייבות!