הסכמה מדעת
הסכמה מדעת (או חוסר הסכמה מדעת), הינה מרכיב חשוב לצורך גיבוש עילה בעוולת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי ובכל פרוצדורה הרפואית אחרת.
מה קובע חוק זכויות החולה?
לפי חוק זכויות החולה, אין לתת טיפול רפואי למטופל, אלא אם כן נתן לכך המטופל הסכמה מדעת. משמעות הדבר היא, כי יש לוודא, שמטופל הסכים לקבל טיפול רפואי בו, לאחר שקיבל את מלוא המידע הרפואי הנחוץ, לרבות מלוא הסיכונים והסיכויים שהטיפול המוצע לו מגלם בחובו. כלומר, המטופל נתן הסכמתו אך ורק לאחר מחשבה מעמיקה ולאחר ששקל את מלוא הסיכונים והסיכויים.
המידע שיש למסור למטופל על פי החוק
המידע שיש למסור למטופל על מנת לקבל את הסכמה מדעת מצדו, הינו:
– תיאור ההליך שרוצים לבצע בו;
– התועלת הצפויה מן הטיפול ומנגד את הסיכויים והסיכונים הכרוכים בטיפול, לרבות תופעות לוואי, כאב ואי נוחות;
– להציע טיפולים רפואיים חלופיים לטיפול המוצע, ולחילופין, באם אין טיפול חלופי, יש לדווח על כך למטופל;
– אם הטיפול הינו טיפול חדשני, יש למסור עובדה זו, בין אם הינו חדש בעולם, בארץ או במסגרת בית החולים;
– מידע על זהות המטפל: מה ניסיונו והכשרתו, האם בהליך יתלוו אליו מתמחים או רופאים נוספים, או שמא ההליך יבוצע על-ידי אותו רופא בלבד.
הסכמה מדעת בניתוח אלקטיבי (כגון ניתוח פלסטי)
החובה לקבל הסכמה מדעת של המטופל, גוברת עוד יותר כאשר מדובר בניתוח אלקטיבי, כלומר, ניתוח אשר אינו חיוני או דחוף ומציל חיים. ניתוחים פלסטיים, נמנים לרב על הגדרה זו, היות והם נעשים מבחירתם החופשית של המטופלים ולא כתוצאה מצורך דחוף המחייב את ביצוע הניתוח. למעשה, ככל שהניתוח אינו חיוני מבחינה רפואית, כך גוברת חובת הגילוי מצד המטפל למתן מידע מפורט, כולל כל סיכון נידח שהסתברותו נמוכה.
בהתאם לכך, לפני כל ביצוע ניתוח פלסטי או אחר, על הרופא המנתח לזמן את המטופל לפגישה, לתת לו את מלוא המידע הנחוץ לפני ביצוע הניתוח, ולאפשר לו לשקול היטב את צעדיו. לאחר שהמטופל שקל את מלוא השיקולים והחליט לבצע את הניתוח, על הרופא להחתים את המטופל על טופס הסכמה מדעת, אשר מפרט את מלוא הסיכונים אותם הרופא הסביר בעל-פה.
מה קורה אם הרופא לא מקיים את החוק?
במידה ולא נמסרו על-ידי הרופא מלוא הסיכונים והסיכויים הכרוכים בביצוע הניתוח, הרי שמדובר ברשלנות רפואית בניתוח פלסטי, אשר עשויה להקנות למטופל פיצוי בפני עצמו בגין הפרת חובת הגילוי מצד הרופא המטפל.
משרד עורכי דין בכר עוסק שנים רבות בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, על כל סוגי הניתוחים.
הניסיון והידע הרב שצברו עורכי הדין במשרד, בזכות ניהול תיקי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים רבים, מעניק להם יתרון משמעותי בניהול תיקים אלו אל מול הגורמים הרשלניים הרלוונטיים ומאפשר להם להעניק ללקוחות המשרד סיכוי גבוה להצליח בתביעותיהם לשם קבלת הפיצוי המקסימאלי, תוך ניהול הסיכון והסיכוי במהלך הטיפול בתיק בצורה שקולה ואחראית.
חושבים שנפגעתם בביצוע ניתוח פלסטי?
סבורים, כי לפני הניתוח לא הוסברו לכם כראוי מכלול הסיכונים והסיכויים הכרוכים בביצוע הניתוח?
קיים בלבכם חשש ולו הקל שבקלים, שנפגעתם בעקבות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי או אחר?
צרו קשר עם משרד עורכי דין בכר עוד היום על מנת לברר את סיכויי התביעה!
קבעו פגישת ייעוץ ראשונה ללא כל התחייבות מצדכם.