צירוף נכויות (איחוד נכויות) שנקבעו בעקבות תאונת עבודה כספי הפיצויים ממתינים בקופת הביטוח הלאומי
מאת עו"ד תומר בכר
מהי תביעה לצירוף נכויות בעקבות תאונת עבודה?
כידוע, בכל פעם שאדם נפגע בעקבות תאונת עבודה, והתאונה הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי, קיימת בפניו הזכות לבקש להיבדק ע"י ועדה רפואית במסגרת מחלקת נפגעי עבודה של המוסד לביטוח לאומי.
במידה והוועדה הרפואית של ביטוח לאומי קובעת כי הנפגע נותר בנכות כלשהי, מקבל הנפגע פיצוי כספי. אם הנכות שנקבעה הינה בשיעור של מתחת ל-20% לצמיתות, יקבל הנפגע תשלום חד פעמי כפיצוי (מענק נכות), ואם מדובר בנכות בגובה 20% ומעלה, יקבל הנפגע פיצוי בצורת גמלה חודשית קבועה היכולה להמשך לאורך כל חייו.
מתי אפשר להגיש תביעה לצירוף נכויות?
קיימים מקרים רבים בהם אדם נפגע במספר תאונות עבודה, ובכל פעם קובעת לו הועדה הרפואית נכות שהינה מתחת ל-20% לצמיתות, כך שכל פעם הוא מקבל מענק נכות חד פעמי בלבד. זאת למרות שסך כל הנכות שממנה הוא סובל כתוצאה מפגיעות בעבודה, עוברת את סף ה-20% לצמיתות.
במקרים כאלו, רשאי הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה לאחד את הנכויות שנקבעו לו במסגרת ענף נפגעי עבודה. בקשה זו מכונה "צירוף נכויות", או "איחוד נכויות". לאחר אישור הבקשה ע"י המוסד לביטוח לאומי, יוזמן הנפגע להיבדק ע"י ועדה רפואית פעם נוספת בכדי שזו תוכל לקבוע לו נכות כוללת. במידה ואכן נכותו תהיה גבוהה מ-20% לצמיתות, יתחיל הנפגע לקבל גמלת נכות חודשית.
רבים המקרים בהם הציבור כלל אינו מודע להליך זה של צירוף נכויות, ועקב כך אינו מנצל את זכויותיו ומפסיד כסף רב. הסכומים יכולים להגיע למאות אלפי שקלים, לאורך כל תקופת חייו של נפגע תאונת עבודה.
ייצוג משפטי ע"י עורך דין המתמחה בייצוג נפגעי עבודה
אשר על כן, מומלץ לנפגעי תאונות עבודה, אשר נקבעו להם נכויות במסגרת ענף נפגעי עבודה במוסד לביטוח לאומי בגין מספר תאונות עבודה, לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הנזיקין בכלל וביטוח לאומי בפרט, על מנת לבצע הליך של איחוד נכויות (או "צירוף נכויות"). כל זאת על מנת שהנפגעים יוכלו להבטיח את מימוש מלוא הזכויות המגיעות להם, וקבלת כל הכספים הממתינים להם בקופת המוסד לביטוח לאומי.
הכותב הינו עורך דין במשרד עורכי דין בכר העוסק למעלה מ-20 שנה בתחום הנזיקין, ייצוג תובעים שנפגעו בתאונות, איחוד / צירוף נכויות ועוד.