מהו חוק לרון ואיך הוא משפיע עליך?
החוק המשופר למקבלי קצבת נכות היוצאים לעבוד
תיקון 109 לחוק הביטוח הלאומי, או בשמו המוכר חוק לרון, נחקק במטרה לעודד את תושבי ישראל, אשר מקבלים מן הביטוח הלאומי קצבת נכות, לצאת מביתם ולהשתלב במעגל העבודה, וזאת מבלי שתפגע זכאותם לקבלת קצבת נכות, עקב מקור הכנסה נוסף. כמו כן, החוק החדש אינו פוגע במי שאינו יוצא לעבוד, היות ולא נפגעת זכאותם של מי שאינם עובדים לקבלת קצבת נכות.
מה המשמעות של חוק לרון?
בהתאם לחוק לרון, קצבת הנכות יורדת בהדרגתיות, ככל שמשכורתו של מקבל הקצבה עולה. במידה ואדם מפסיק לעבוד, כלומר, אין לו עוד הכנסות מעבודה, זכאי אותו אדם לקבלת קצבת נכות מלאה עם הפסקת עבודתו. בנוסף, במידה ואדם קיבל קצבת נכות במשך 12 חודשים, ומשכורתו הייתה מעל סך של 4,984 ₪ (נכון למועד כתיבת שורות אלו בחודש 2/2011), זכאי אותו אדם לקבלת קצבת עידוד במקום קצבת נכות. בכל מקרה, סכומן של קצבת הנכות ו/או העידוד, יחד עם ההכנסה מעבודה שמשתכר מקבל הקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מגובה קצבת הנכות בלבד, ובכך גלום יתרונו של חוק לרון.
חוק לרון מאפשר לזכאים לקצבת עידוד לשמור על זכויותיהם
הזכאים לקצבת עידוד מכוח חוק לרון, שומרים על מלוא זכויותיהם כפי שהיו בעת שקיבלו קצבת נכות במשך שלוש השנים הראשונות לקבלת הקצבה. כלומר, במידה ושכרם של אלו המקבלים קצבת עידוד ירד במהלך אותן שלוש השנים, הם זכאים לשוב ולקבל את קצבת הנכות בהתאם לתנאים שהיו להם קודם לכן. בחלוף שלוש שנים, במידה והמשכורת תרד, ועל מנת לשוב ולקבל קצבת נכות, יאלץ אותו אדם שזכה לקצבת עידוד לעבור בדיקה חוזרת על ידי המוסד לביטוח הלאומי.
חשוב לדעת כי למרות שפרסומו הרשמי של חוק לרון הינו מיום 25/3/10, החוק מיושם רטרואקטיבית מיום 1/8/09.
ההתנהלות מול ביטוח לאומי עלולה להיות מסורבלת וארוכה, למי שאינו בקיא בתחום משפטי זה, במיוחד לאור חקיקתו של חוק לרון.
אם הנך סובל ממצב רפואי אשר מזכה אותך בקצבת נכות, אך ברצונך לשוב ולהשתלב במעגל העבודה על מנת להגדיל את הכנסותיך הכוללות, צור קשר עוד היום עם משרד עורכי דין בכר וקבל ייעוץ משפטי ראשוני על אודות חוק לרון ומשמעויותיו, ללא כל התחייבות מצדך!
פרטים נוספים אודות חוק לרון, לרבות מחשבון לחישוב קצבת הנכות או קצבת העידוד לה הנך זכאי תוכל למצוא בעמוד הבא בנושא החוק המשופר למקבלי קצבת נכות היוצאים לעבוד (חוק לרון) בביטוח הלאומי.