רשלנות רפואית מה צריך להוכיח על מנת לזכות בתביעה?
על מנת לזכות בתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית על התובע להוכיח שלוש טענות עיקריות.
הראשונה, שאכן המוסד הרפואי אשר היה אחראי על הטיפול בתובע פעל שלא בהתאם לנורמה המקובלת ולסטנדרטים הסבירים אשר ניתן לצפות בסיטואציה הספציפית העומדת בבסיס התביעה. השנייה, שבעקבות אותה רשלנות רפואית שבוצעה, נגרם לתובע נזק רפואי או נפשי והשלישית, מהו גובהו של אותו נזק שנגרם לתובע.
איך מוכיחים את התביעה?
איך מוכיחים את שלושת הטענות הללו? ובכן זהו בדיוק תפקידו של עורך הדין אשר מייצג את התובע. עורך הדין אמור לנהל את התביעה בצורה נכונה כך שבסופו של דבר יקבל בית המשפט את התביעה ויקבע כי שלושת הטענות שפורטו לעיל אכן הוכחו.
חוות דעת רפואית בתיקי רשלנות רפואית
הוכחת קיומה של רשלנות רפואית בטיפול – את הטענה הזו יש להוכיח באמצעות הגשת חוות דעת רפואית של רופא מומחה בתחום הספציפי עליו מדובר בתביעה. לא תמיד ניתן יהיה למצוא בקלות את הרופא המתאים למתן חוות דעת בתחום הרלוונטי, אולם בכל מקרה חשוב לדעת כי ללא חוות דעת רפואית שכזו, לא ניתן יהיה ברוב המקרים לנהל את התביעה.
הרופא המומחה שיערוך את חוות הדעת בנושא הרשלנות, יפרט בה מדוע לדעתו פעלו הגורמים הרפואיים הרלוונטיים בצורה שאינה תואמת את הסטנדרט הרפואי הסביר והמקובל שלו ניתן היה לצפות בנסיבות המקרה.
הוכחת קשר סיבתי בתיקי רשלנות רפואית
הוכחת קיומו של קשר סיבתי בין הרשלנות ובין הנזק שנגרם לתובע – גם טענה זו יש להוכיח באמצעות חוות דעת רפואית של רופא מומחה בתחום הרפואי שרלוונטי לנזקיו של התובע, אשר יתכבד ויסביר מדוע לדעתו הנזק שממנו סובל התובע נגרם דווקא בעקבות אותה רשלנות רפואית שעומדת בבסיס התביעה ולא בגלל גורם אחר כלשהו.
לעיתים יש צורך בכמה חוות דעת רפואיות בתיקי רשלנות רפואית
שימו לב כי לא בהכרח הרופא שיערוך את חוות הדעת הרפואית בעניין קיומה של רשלנות רפואית, יהיה אותו רופא שיערות את חוות הדעת בעניין הקשר הסיבתי בין אותה רשלנות רפואית ובין נזקי התובע. זאת מאחר וישנם מקרים רבים בהם מעשה רשלנות רפואית מבוצע על ידי רופא מומחה בתחום אחד ואילו הנזק שנגרם בעקבות אותה רשלנות רפואית, הינו נזק אשר נוגע לתחום רפואי אחר לחלוטין.
תיקי רשלנות רפואית בלידה
דוגמא טובה ושכיחה למקרה שכזה הינה בתיקים של רשלנות רפואית בלידה אשר בעקבותיה נגרם לעובר נזק שהוביל לשיתוק מוחין. במקרים שכאלה חוות דעת רפואית שתינתן בנוגע לרשלנות הרפואית תהיה בתחום הגניקולוגיה והמיילדות, ואילו חוות דעת רפואית שתינתן בנוגע לקשר הסיבתי, תהיה בתחום נוירולוגית ילדים.
הוכחת גובה הנזק – קביעת אחוזי הנכות לתובע
הוכחת גובה הנזק שנגרם לתובע – לצורך הוכחת טענה זו נעשה שימוש בדרך כלל בחוות דעתו של הרופא המומחה מטעם התובע אשר ערך את חוות הדעת העוסקת בהוכחת הקשר הסיבתי (כאמור לעיל). בחוות דעת רפואית זו מצוין המומחה הרפואי בדרך כלל את שיעור הנכות שנגרמה לתובע בעקבות אותה רשלנות רפואית שאליה נחשף.
גובה הנכות שנקבעה לתובע מהווה את הנדבך המרכזי הנוגע להוכחת גובה הנזק (הפיצוי הכספי שמגיע לתובע בעקבות מצבו תוצאת הרשלנות הרפואית) ואליה מצטרפים מסמכים נוספים המעידים על הפסדיו של התובע בפועל כגון תלושי שכר (לצורך הוכחת הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד), קבלות על הוצאות רפואיות ואחרות ומסמכים נוספים שמהן ניתן ללמוד אודות הנזקים הכספיים שספג התובע בעקבות מצבו הרפואי או הנפשי.
הניסיון הרב של משרדנו בייצוג משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
לסיכום, הוכחת תביעה בגין נזקי רשלנות רפואית הינה עבודה קשה ומסובכת, הכרוכה בשיתוף פעולה מלא בין עורך דין, המתמחה בניהול תיקי רשלנות רפואית בכלל ובייצוג תובעים בפרט, ובין רופאים מומחים בתחומי הרפואה הרלוונטיים, הנבחרים על ידי עורך הדין לצורך עריכת חוות דעת רפואית. לאור המורכבות של תביעת רשלנות רפואית, אין צורך להרחיב במילים אודות החשיבות המכרעת של בחירת עורכי הדין שינהלו אותה עבור התובע, שכן ההבדל בין ניצחון או הפסד בתביעה, יכול להיות בהחלט קשור למקצועיותו, מיומנותו וניסיונו של עורך הדין המנהל את התיק.
נפגעת בעקבות רשלנות רפואית? צור קשר עם משרדנו עוד היום!