חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

03-6122202

לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

סיפריית פסקי הדין

הצלחות המשרד

פיצוי בסך 63,500 ₪, ישולם ע"י חברת הביטוח "הפול", בעקבות פציעה בתאונת אופנוע

נפגע, אשר יוצג בהליך זה על ידי משרד עורכי דין תומר בכר, יקבל את הפיצוי הנ"ל לאחר שנגרם לו שבר ביד, אולם למרבה השמחה השבר התאחה כראוי ובסופו של דבר הנפגע לא נותר סובל מנכות כלשהי או ממגבלה בתנועות היד.

מחלת אסטמה הוכרה כמחלת מקצוע אצל עובדת ניקיון בבית חולים ממשלתי

לאחר שתביעתה של הנפגעת נדחתה על ידי ביטוח לאומי בטענה שאין קשר בין תנאי עבודתה של הנפגעת ובין מחלת האסטמה שממנה היא סובלת, נדרש בית הדין לעבודה לדון בנושא במסגרת ערעור אשר הוגש על ידי משרד עורכי דין תומר בכר אשר מייצג את הנפגעת. בפסק דין שניתן לאחרונה ע"י ביה"ד נקבע כי קיים קשר סיבתי בין אופי עבודתה של הנפגעת והיחשפותה לריחות חזקים של חומרי ניקוי כגון אקונומיקה ובין מחלת אסטמה שהתפתחה בגופה ולפיכך הוכרה הנפגעת כמי שסובלת ממחלת מקצוע (אסטמה תעסוקתית).

נפגע תאונת דרכים ועבודה יקבל פיצוי בסך של כ-8,700,000 ₪

פיצוי בסך של כ-8,700,000 ₪ ישולם לנפגע תאונת דרכים ועבודה

איך הצלחנו לקבל עבור לקוח משרדנו פיצוי שיא בסך של כ-8,700,000 ₪ מביטוח לאומי וחברת הביטוח, לאחר שנפגע בתאונת דרכים בדרך לעבודה? ובכן, שילוב של מקצועיות וניסיון של מעל 20 שנה בתחום הנזיקין והביטוח, זו התשובה.

נסיבות המקרה – תאונת דרכים בדרך חזרה מהעבודה

מדובר בלקוח, צעיר בן 19 שהחל לעבוד בעבודה הראשונה בחייו, כאשר בזמן החזרה מהעבודה לביתו ברכב ההסעה, נפגע בתאונת דרכים קשה מאוד ונגרמה לו פגיעה רב מערכתית.

ניהול התביעה מול ביטוח לאומי

משרדנו ניהל עבור התובע את ההליך במסגרת ביטוח לאומי (תאונת עבודה) אשר ארך מספר שנים וכלל בדיקות בוועדות רפואיות רבות, הן במסגרת דרג ראשון והן במסגרת ועדות רפואיות לעררים. בסופו של דבר, בסיום שלב הועדות הרפואיות של ביטוח לאומי, נקבעה ללקוח נכות בשיעור של 98% לצמיתות (נכות רפואית) ועם הפעלת תקנה 15 הועלתה נכותו ל 100% לצמיתות.

המשמעות של קביעת נכות שכזו היא שהמוסד לביטוח לאומי שילם וישלם לתובע במהלך חייו פיצוי בסך של כ 7,600,000 ₪.

נכות שמזכה בפטור מתשלום מס הכנסה

בנוסף, בעקבות ההישג מול ביטוח לאומי, הלקוח זכאי לפטור ממס הכנסה (על פי החוק מי שנקבעה לו נכות בשיעור של מעל 90% זכאי לפטור מלא מתשלום מס הכנסה) לכל החיים עד תקרה של כ-600,000 ₪ מידיי שנה (כלומר, חיסכון של מיליוני שקלים נוספים במצטבר לאורך כל החיים).

ניהול התביעה מול חברת הביטוח

מיד עם סיום הייצוג המשפטי במסגרת הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, הוגשה על ידי משרדנו תביעה המשפטית כנגד החברה הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסע הלקוח בביטוח חובה.

עוד בטרם הוגשו כתבי הגנה יצרה חברת הביטוח שביטחה את הרכב, קשר עם משרדנו בניסיון לסיים את התיק בפשרה והציעה סכום פיצוי נוסף (לא מבוטל) של 500,000 ₪ מעבר לסכום שהתקבל ויתקבל (באופן חודשי) הממוסד לביטוח לאומי כפי שפורט לעיל.

לאחר שביצענו הערכה של התיק, המלצנו ללקוח לדחות את הצעת הפשרה מאחר וחשבנו שמגיע לו פיצוי יותר גדול מחברת הביטוח והלקוח קיבל את הצעתנו, על אף חששות כבדים שהרי מדובר בסכום לא מבוטל וקיימת הייתה אפשרות שהתיק "יבלע" בתגמולי המוסד לביטוח לאומי ולמעשה הלקוח ישאל ללא כל פיצוי מחברת הביטוח.

לאור תשובתנו השלילית להצעת הפשרה חברת הביטוח הפנתה את הייצוג לעו"ד חיצוני מאחד מהמשרדים המוכרים והמובילים בתחום.

במסגרת ניהול ההליך בבית המשפט, לאחר שהוגש כתב הגנה מטעם חברת הביטוח, בניגוד למקובל ולאחר שבחנו את נתוני התיק ביקשו מאיתנו עורכי הדין של חברת הביטוח לנהל מו"מ ישיר מולנו, בניסיון לסיים את התיק בכל זאת בפשרה.

הליך המשא ומתן

במסגרת מו"מ ולאחר בחינת נתוני התיק התגבשה במשרדנו הערכה כי התובע צריך להיות מפוצה בסכום של 1,100,000 ₪ (בהתחשב הכך שהתובע קיבל ויקבל לתגמולי הביטוח הלאומי המסתכמים בעוד כ- 7.6 מיליון ₪).

במסגרת מו"מ ישיר מול עורכי הדין של חברת הביטוח העברנו אליהם את הצעתנו לסיום התיק בסך של 1,100,000 ₪.

בתחילה, הנתבעת לא הייתה מוכנה כלל לדבר על סכום זה, אך לאחר שביקשנו להתקדם בניהול ההליך בבית המשפט, חזרה בה חברת הביטוח מהתנגדותה וקיבלה את הצעתנו לפשרה בסך של 1,100,000 ₪ נוספים מעבר לפיצוי שקביל ויקבל הלקוח מהביטוח הלאומי.

כך יצא שהלקוח קיבל בסופו של דבר פיצוי בסך של למעלה מ-8,700,000 ש"ח בעקבות התאונה.

נפגעת בתאונת דרכים במסגרת העבודה?

צור קשר עם משרדנו וקבל יעוץ ראשוני ללא כל חיוב.

תומר בכר – עורך דין ונוטריון

מעל 20 שנות ניסיון בייצוג נפגעי תאונות דרכים ותאונות עבודה

1,500,000 ש"ח פיצויים בגין אובדן עין בתאונת עבודה

פיצוי בגובה כ-1,500,000 ש"ח בעקבות אובדן עין בתאונת עבודה

איך הצלחנו להשיג ללקוח המשרד פיצוי שיא בסך של כ-1,500,000 ₪ לאחר שאיבד את עינו בתאונת עבודה?

ובכן התשובה היא פשוטה. תומר בכר – עורך דין לתאונת עבודה עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג נפגעי תאונות עבודה.

אנו יודעים בדיוק איך לבנות את התיק בצורה הנכונה ביותר, אשר תאפשר ללקוח לקבל את הפיצוי המקסימלי, לעיתים אפילו יותר מהפיצוי הריאלי המגיע לו בעקבות הנזק שנגרם.

עובדות המקרה

במקרה זה, מדובר בבחור צעיר ומוכשר שעבד כמהנדס אלקטרוניקה באחת מהחברות הגדולות והמוכרות ביותר בארץ, אשר בעת ביצוע ניסוי במהלך עבודתו, התפוצץ מטען נפץ וגרם לו בין היתר איבד ראייה בעין אחת ופגיעה בשמיעה.

הייצוג המשפטי – ביטוח לאומי

הלקוח פנה למשרדנו על מנת שנייצגו במסגרת כל התביעות האפשריות לקבלת פיצויים בגין תאונת העבודה ואכן, בשלב הראשון, משרדנו ניהל עבור הלקוח את ההליך במסגרת ביטוח לאומי (ענף תאונת עבודה) אשר כלל בדיקות בוועדות רפואיות רבות, בסיומן נקבעה לו נכות בשיעור של 37% לצמיתות.

בעקבות ההצלחה בביטוח לאומי, קיבל ויקבל הלקוח בעתיד סך כולל של כ-1,100,000 ₪ בצורת קצבאות נכות לכל חייו.

הייצוג המשפטי – תביעת הנזיקין

מיד עם סיום הטיפול מול המוסד לביטוח לאומי, וכחלק מהכנת התיק לתביעה המשפטית כנגד מקום עבודתו של הלקוח. במסגרת הכנת התביעה, הלקוח הופנה למומחים רפואיים מטעם המשרד לשם עריכת חוות דעת רפואיות משפטיות ומיד עם קבלתן, הוגשה תביעה משפטית לביהמ"ש.

עוד בטרם הוגשו כתבי הגנה יצרו חברות הביטוח של מעסיקו של התובע קשר עם משרדנו בניסיון, לסיים את התיק בפשרה תוך שהן מציעות סכום (לא מבוטל) של 250,000 ₪ בנוסף לסכום שהתקבל ויתקבל (באופן חודשי למשך כל חייו של הלקוח) הממוסד לביטוח לאומי.

לאחר שערכנו תחשיב נזק פנימי במשרד, ובהיותנו עורכי דין עם ניסיון רב שנים בתחום, המלצנו ללקוח לדחות את הצעת הפשרה הנ"ל והלקוח קיבל את הצעת המשרד על אף חששות כבדים שהרי מדובר בסכום לא מבוטל.

בשלב זה חברות הביטוח הפנו את הייצוג לעו"ד חיצוניים מהמשרדים המוכרים והמובילים בתחום.

במסגרת ניהול ההליך, הוגשו כתבי הגנה מטעם הנתבעות, אך בניגוד למקובל ולאחר שבחנו את חוות הדעת המשפטיות אשר הוגשו מטעמנו וויתרו הנתבעות על הגשת חוות דעת מטעמן (!).

הליך הגישור

בשלב זה, לאחר משא ומתן בינינו ובין עורכי הדין של חברות הביטוח, הוסכם להפנות את התיק לגישור בפני אחד מבכירי המגשרים בארץ.

במסגרת הליך הגישור ולאחר בחינת נתוני התיק נתן המגשר את הצעתו לפשרה בסכום של 280,000 ₪ (בהתחשב הכך שהתובע המשיך לעבוד ואף שדרג עם השנים את שכרו באופן משמעותי כך שלא נגרמו לו הפסדי שכר כלל) מעבר לתגמולי הביטוח הלאומי המסתכמים כאמור בעוד כ- 1,100,000 מיליון ₪.

גם במקרה זה לאחר שהערכנו שוב את שווי הפיצויים בתיק ושאר הנתונים הרלוונטיים, שוב המלצנו ללקוח לדחות את הצעת הפשרה שהייתה על הפרק והלקוח גם הפעם קיבל את הצעת המשרד, שוב על אף חששות כבדים שהרי מדובר בסכום לא מבוטל.

הליך המשא ומתן עם חברת הביטוח

במסגרת מו"מ ישיר שניהלנו מול משרדי עורכי הדין של הנתבעות, העברנו אליהם הצעת פשרה נגדית מטעמנו לסיום התיק על סך של 385,000 ₪ (מעל 100,000 ₪ יותר מהצעת המגשר) סכום שהוא מעבר להערכת הנזק ה"קלאסית" של התיק, זאת בין היתר בהתחשב בכך שללקוח אין הפסדי שכר בעקבות התאונה.

בתחילה, הנתבעות לא היו מוכנות כלל לדבר על סכום זה במיוחד לאור הצעת המגשר אשר העריך את התיק באופן שונה. אך לאחר שביקשנו להתקדם בניהול ההליך בבית המשפט, חזרו בהן הנתבעות מההתנגדות ובסופו של דבר קיבלו הצעתנו לפשרה ושילמו ללקוח פיצוי בסך של 385,000 ₪ נוספים מעבר לתגמולי הביטוח הלאומי.

תומר בכר – עורך דין ונוטריון
מעל 20 שנות ניסיון בייצוג נפגעי תאונות עבודה

נפגעת בתאונת עבודה? רוצה שננהל גם את התיק שלך?
צור קשר עוד היום עם משרדנו וקבע פגישת יעוץ!

תביעת סיעוד כנגד חברת הביטוח בגין מחלה נדירה

חברת הביטוח כלל מסרבת לשלם גמלת סיעוד לחולה קשה הסובלת ממחלת ה- MOYA MOYA מחלה חשוכת מרפא.

"מויה מויה" (מ"מ) היא מחלה נדירה של כלי הדם המוחיים המתאפיינת בהיצרות הולכת ומחמירה (הדרגתית) עד לחסימה מלאה של עורק התרדמה במקטע ה-Supraclinoid בדרך כלל דו-צדדית.

מה צריך להוכיח כדי לזכות בתביעת סיעוד?

על מנת לזכות בגמלת סיעוד, על החולה להוכיח כי הוא אינו מסוגל לבצע לפחות 3 מתוך 6 הפעולות הקבועות הבאות:

  • לקום ולשכב
  • לאכול ולשתות
  • להתרחץ
  • להתלבש ולהתפשט
  • לשלוט על סוגרים
  • להתנייד

למה נדחתה תביעת הסיעוד ע"י חברת הביטוח?

לאחר הגשת התביעה לחברת הביטוח כלל, המומחית מטעם חברת הביטוח קבעה בחוות דעתה כי התובעת אינה יכולה לבצע רק 2 מתוך 6 הפעולות הנ"ל (ההלבשה והרחצה). על כן, הודיעה חברת הביטוח כי היא דוחה את התביעה לתשלום גמלת הסיעוד.

בניגוד גמור לאמור בחוות הדעת ובמכתב הדחייה, הוצג תיעוד רפואי רב בפני חברת הביטוח לגבי מצב ניידותה ואי שליטתה בסוגרים. כאמור שתי פעולות נוספות מתוך ה-6 אשר החולה אינה מסוגלת לבצע. כך לדוגמא אישור רפואי ממשרד הבריאות ממנו עולה כי החולה "נכנסה לחדר בכסא גלגלים, הולכת עם תמיכה, הליכה אטקטית על בסיס רחב, בולטת פטוזיס דו צדדית, דיפלופיה, כמעט ואין סמינידיזארטריה, מבחן אצבע אף עם דיסטמריה מימין, החזררים פטלרים מוחלשים, מבחן עקב ברך מבצעת עם אטקסיה דו צדדית, רומברג פלוס מינוס, לא מסוגלת ללכת על קו ישר".

על אף שהינה עושה שימוש בהליכון, החולה אינה מסוגלת להתנייד בכוחות עצמה, ללא סיוע של יותר מ 50% וללא עזרה פעילה ואקטיבית של הזולת, עקב אי שיווי משקל, אי יכולת לנוע בקו ישר ואי יכולת להעריך מרחק כעולה מהתיעוד הרפואי הרב בעניינה.

אך את חברת הביטוח זה לא מעניין!

כמו כן, כאמור החולה אינה שולטת על הסוגרים.

כך לדוגמה ציין הרופא המטפל כי אצל החולה: "קיימת דליפת שתן בעיקר דחיפות בלתי נשלטת הגורמת לאי נוחות רבה בשל הרטבות תכופות. מאחר ובבדיקה גניקולוגית אין ממצאים חריגים ולאור גילה הצעיר והרקע הרפואי מדובר ככל הנראה מחוסר שליטה על סוגרים על רקע נוירולוגי".

בשל מצבה היא נמצאת תמיד עם חיתולים.

אך שוב, את חברת הביטוח זה לא מעניין!

הגשת תביעת ביטוח סיעודי לבית המשפט

לאור התנהלות זו של חברת הביטוח כלל, הוגשה בשם החולה תביעה ע"י משרדנו לביהמ"ש ובמהלכה, לאור הראיות שהוצגו על ידינו, בסופו של דבר שילמה חברת הביטוח לתובעת את תשלום הפיצוי החודשי המגיע לה בהתאם לפוליסת הביטוח הסיעודי.


שומרים על זכויות הנפגעים כבר למעלה מ-20 שנה!
לייעוץ משפטי ראשוני ללא עלות חייגו: 03-6122202

תביעה בסך 3,000,000 ש"ח בעקבות רשלנות רפואית – נותרתי נכה בכיסא גלגלים ובמצב סיעודי

הגעתי לבית החולים הולך על שתי רגליים ויצאתי כשאני בכסא גלגלים ובמצב סיעודי

כך עולה מכתב התביעה, לפיצוי בסך של למעלה מ-3,000,000 ₪, אשר הוגש על ידי משרד עורכי דין בכר לבית המשפט המחוזי בתל אביב. לטענת התובע, אשר מגובה בחוות דעת רפואית של רופא מומחה בכיר בתחום הנוירוכירורגיה, בעקבות רשלנות רפואית בניתוח שעבר בעמוד השדרה, הפך לאדם השרוי במצב סיעודי לחלוטין, מרותק לכסא גלגלים וזקוק לעזרה שוטפת של מטפל צמוד.

 

 

תביעת פיצויים בסך 3,500,000 ש"ח – בעקבות רשלנות רפואית נותרתי עיוורת – נכה 100% לצמיתות

נותרתי עיוורת ונכה בשיעור 100% לצמיתות בעקבות רשלנות רפואית של ביה"ח

כך טוענת אישה כבת 50, במסגרת תביעת רשלנות רפואית בסך למעלה מ-3,500,000 ש"ח, אשר הוגשה לבית המשפט המחוזי באמצעות משרד עורכי דין בכר. על פי חוות הדעת הרפואית שצורפה לכתב התביעה, קובע מומחה מטעם התובעת, כי הצוות הרפואי בבית החולים פעל בניגוד לנורמה הרפואית המקובלת במקרים מסוג זה וכתוצאה מכך, נגרם לאישה נזק מוחי בלתי הפיך, אשר גורם לה לבעיות קוגניטיביות קשות ועיוורון. בעקבות מצבה הרפואי הקשה, האישה אינה מסוגלת לשוב לעבודה והיא נזקקת לעזרה במשך כל שעות היממה.

פיצוי בסך של למעלה מ-6,000,000 ש"ח ישולם לילד נפגע שיתוק מוחין

 

פיצוי בסך של למעלה מ-6,000,000 ₪ ישולם לילד שנולד עם שיתוק מוחין בעקבות רשלנות רפואית בלידה – את התביעה לפיצויים הגישו הוריו של הילד לבית המשפט המחוזי בחיפה, באמצעות עורך דין תומר בכר המייצג את המשפחה. במסגרת התביעה, הנתמכת בחוות דעת רפואיות של מיטב הרופאים בארץ, נטען כי מצבו הרפואי של הילד, כלומר שיתוק מוחין קשר ממנו הוא סובל, נגרם אך ורק בעקבות רשלנות רפואית מצד רופאי בית החולים בו נולד.

ילדה שנפגעה בתאונת דרכים תובעת למעלה מ-4,500,000 ש"ח פיצויים

ילדה בת 6 אשר נותרה עם נכות גבוהה בעקבות תאונת דרכים קשה תובעת פיצוי בסך של למעלה מ-4,500,000 ₪ מחברת הביטוח

עפ"י כתב התביעה, אשר הוגש לבית המשפט המחוזי ע"י עורך דין תומר בכר המייצג את הילדה הנפגעת, בעקבות התאונה נפגעה הילדה פגיעת ראש קשה ופגיעת עמוד שדרה, צלקות בכל חלקי גופה ובעיקר על צווארה, פוסט טראומה ועוד.

תביעת רשלנות רפואית בסך של למעלה מ-2,500,000 ש"ח בגין איחור באבחון מום קשה בלב העובר

איחור באבחון מום קשה בלב העובר – תביעת רשלנות רפואית בסך למעלה מ-2,500,000 ₪ 

הוריה של תינוקת אשר נפטרה בגיל 6 חודשים בגין מום קשה בלב הנקרא AV-CANAL פנו בתביעה לבית המשפט המחוזי, בעילה של הולדה בעוולה. על פי כתב התביעה, אשר הוגש על ידי עורך דין תומר בכר וחוות הדעת הרפואית המצורפת אליו, הרופא אשר ערך את מעקב ההיריון נהג ברשלנות כאשר לא איבחן את המום הקשה ממנה סבלה התינוקת ולא התריע בפני ההורים על חומרת מצבה וסיכוייה הקלושים לחיות.

 

למה דווקא זוג צעיר חייב לערוך צוואה?

החשיבות של ערכית צוואה לזוגות צעירים

*מאת עו"ד שרון יצחק – שותף במשרד עורכי הדין תומר בכר

אין לי ספק שאם יש לך בן או בת זוג וילדים קטינים, אחד הדברים הכי חשובים לך, הוא שביום בו חלילה תלך לעולמך, יוכלו אהוביך להמשיך בחיים בצורה שקטה ובטוחה, בלי כאבי ראש, מיותרים שיכולים להשפיע על המשך חייהם.

במאמר קצר זה אנסה להסביר לך מדוע דווקא אתה, או את, חייבים לערוך צוואה גם אם הנכם זוג צעיר ובמיוחד אם יש לכם כבר ילדים קטינים.

מה קובע החוק בנוגע לצוואות?

על פי חוק במדינת ישראל ניתן לרשת נפטר באחת משתי דרכים.
ירושה על פי דין.
ירושה על פי צוואה.

חלוקת הירושה לפי החוק

כאשר הנפטר לא הותיר צוואה, החוק קובע כי ירושה תהיה על פי דין. וכך ברוב המקרים היורשים (על פי דין) הם:
בן/ת הזוג הנותר/ת (יקבל 50% מהרכוש).
הילדים של בן/ת הזוג שנפטר/ה (יקבלו 50% מהרכוש אשר יחולק באופן שווה ביניהם).

הסיבות לחשיבות עליונה של צוואות אצל זוגות צעירים

זוגות צעירים טועים לחשוב שעריכת צוואה בגיל צעיר הינה מיותרת (לאור גילם ומצבם), אך כפי שכתבתי לעיל, דווקא להם במיוחד אם יש להם ילדים, כדאי מאוד לערוך צוואה (במיוחד אם מדובר בילדים קטינים) וזאת מהסיבות הבאות.

במקרה בו קורה הגרוע מכל, ואחד מבני הזוג הולך לעולמו מבלי שיש צוואה לנפטר, הילדים הקטינים יהיו מוגדרים כאמור כיורשים על פי דין (!). המשמעות היא שמעצם היותם קטינים, נשללת מהם האפשרות להסתלק מחלקם בירושה לטובת ההורה הנותר.

פיקוח האפוטרופוס הכללי

היותו של ההורה הנותר, האפוטרופוס הטבעי של הקטינים, אינו מהווה פתרון וניהול הרכוש הנותר אינו חף מקשיים (בלשון המעטה) שכן ניהול הרכוש על ידי ההורה הנותר יהיה כפוף לפיקוח של האפוטרופוס הכללי. פיקוח שאינו "חותמת גומי" כלל, ופעולות מסוימות אף יחייבו את אישורו של בית המשפט.

ללא צוואה ועל פי דין, הרכוש ירשם בחלקו היחסי גם על שמם של הילדים – לרבות דירת המגורים למשל, והפיכת הילדים הקטינים לבעלים של הרכוש, תקשה ברוב המקרים על ניהולו.

כך לדוגמה לשם מכירתה של הדירה יידרש בית המשפט (עסקה של קטין במקרקעין) לתת את הדעת.

כאמור, הליך מעיין זה במקרה הטוב יגזול זמן רב ועליות כספיות (הוכחת כדאיות לטובת הקטינים המלווה בדו"ח שמאי וכו') ומקרה הרע, תהפוך כל עסקה ללא רלוונטית בעניי רוכשים פוטנציאליים (בשל מסורבלות ועיקוב ההליך).

צוואת "יורש אחר יורש"

את החשש להוריש את הרכוש בצוואה לבן הזוג, בשל הרצון שביום מן הימים הרכוש יגיע רק לילדים המשותפים ולא לשום גורם אחר יכול (וצריך) עורך צוואה מיומן, להפיח באמצעות קביעת מנגנון המוכר במחוזותינו כ- "יורש אחר יורש".
באופן זה, בן הזוג הנותר יהיה חייב אף הוא, להותיר במותו את הרכוש לילדים.

צוואה הדדית

כמו כן, ישנה האפשרות (הרצויה במקרים רבים) כי בני הזוג יערכו צוואה הדדית. צוואה הדדית, יוצרת התחייבות בין בני הזוג, באופן שמגן על הרצון וההסתמכות של בני הזוג האחד על השני.

כמובן שישנם פתרונות נוספים, אשר ניתן לקבוע בהוראות מתאימות בגוף הצוואה אשר ישקפו ויבטיחו נאמנה את רצון המוריש.

שינוי הצוואה במידת הצורך

חשוב לזכור, כי מוריש יכול בכל עת לשנות את צוואתו (כל עוד הינו כשיר), ולמוריש תמיד עומדת הזכות לערוך צוואה חדשה.
עריכת צוואה גם בגיל צעיר יחסית היא פעולה חשובה, ובניגוד למקובל לעיתים לחשוב וכשיש ילדים קטינים, עריכת צוואה חשובה כפליים.
מכיוון שאין אדם יודע מתי יומו יגיע ואת אשר צופן לו העתיד, מומלץ לא להשתהות ולדאוג לערוך צוואה בטרם עת.

 

רוצה לשאול שאלה בנושא או לקבל מידע נוסף?

צור קשר עוד היום עם משרדנו ונשמח לענות לך על כל שאלה ללא כל התחייבות מצידך.

תומר בכר – עורך דין ונוטריון

*המאמר כתוב בחלקו בלשון זכר מטעמי נוחות כתיבה בלבד, אך כמובן פונה לשני המינים בצורה שווה.

למעלה מ-6,000,000 ש"ח פיצויים לנפגע שיתוק מוחין בעקבות רשלנות רפואית

נפגע שיתוק מוחין יקבל למעלה מ-6,000,000 ש"ח פיצויים בעקבות רשלנות רפואית

פיצוי בסך של למעלה מ-6,000,000 ₪ ישולם לילד שנולד עם שיתוק מוחין בעקבות רשלנות רפואית בלידה. כך נקבע במסגרת הסדר פשרה אליו הגיעו התובעים, הוריו של הילד ובית החולים שבו נולד.
עורך דין תומר בכר בראיון בעניין הצלחת תביעה לקבלת פיצויים בסך מיליוני שקלים בגין שיתוק מוחין שנגרם בעקבות רשלנות רפואית בלידה

פרטי התביעה

את התביעה לפיצויים הגישו הוריו של הילד לבית המשפט המחוזי בחיפה, באמצעות עורך דין תומר בכר המייצג את המשפחה. במסגרת התביעה נטען כי מצבו הרפואי של הילד, כלומר שיתוק מוחין קשר ממנו הוא סובל, נגרם אך ורק בעקבות רשלנות רפואית מצד רופאי בית החולים בו נולד.
את טענותיהם גיבו התובעים בחוות דעת רפואיות של מיטב הרופאים בארץ, המתמחים בתחומי הרפואה הרלוונטיים כגון גניקולוגיה ומילדות, נוירולוגיית ילדים, שיקום וכו'. המומחים הרפואיים קבעו באופן ברור וחד משמעי כי במקרה זה קיים קשר סיבתי ברור בין שיתוק מוחין ממנו סובל התובע ובין רשלנות רפואית מטעם רופאי בית החולים.

התוצאה המשפטית

לאחר התנהלות של מספר שנים בפני ביהמ"ש, במסגרתה הוצגו ראיות לקיומה של רשלנות רפואית כאמור לעיל, הגיעו הצדדים להסכם פשרה במסגרתו שולמו לילד ולמשפחתו פיצויים בסך כולל של למעלה מ-6,000,000 ₪ מחברת הביטוח של בית החולים והמוסד ביטוח לאומי.
הדוגמא המפורטת לעיל הינה תיק אחד מיני רבים אשר טופלו ומטופלים במשרדנו בנושא זה של תביעות לפיצויים לנפגעי שיתוק מוחין בעקבות רשלנות רפואית בלידה.
ילדך סובל משיתוק מוחין בעקבות הלידה?
ייתכן מאד והסיבה לכך הינה רשלנות רפואית!
צור קשר עוד היום עם משרדנו על מנת לברר את זכויותיו של ילדך לקבלת פיצוי כספי!
קבע פגישת ייעוץ ראשונה ללא כל התחייבות בתיקי שיתוק מוחין בעקבות רשלנות רפואית.

גזזת – למעלה מ-500,000 ש"ח פיצוי בגין 87% נכות לצמיתות

איך קיבל נפגע גזזת נכות בשיעור של 87% לצמיתות ולמעלה מ-500,000 ש״ח פיצוי?

נכות בשיעור של 87% לצמיתות נקבעה לאדם אשר עבר בילדותו טיפולים בהקרנות נגד גזזת.

תביעת הגזזת – ועדת המומחים

תביעתו של הנפגע הוגשה ע״י עורך דין תומר בכר אשר גם ייצג את הנפגע מול ועדת המומחים ובהמשך גם במסגרת הועדה הרפואית. למרות שלא היו בידיי הנפגע כל ראיות לכך שעבר בילדותו טיפולים בהקרנות נגד גזזת ולא היה באפשרותו להביא עדים, שיעידו עבורו על כך שאכן עבר טיפולים בהקרנות נגד גזזת, ועדת מומחים אשר בדקה אותו, אישרה וקבעה כי הוא אכן עבר טיפולי הקרנות נגד גזזת בילדותו.

תביעת הגזזת – הועדה הרפואית

בהמשך, נדרש הנפגע לעמוד לבדיקה בפני ועדה רפואית, לצורך קביעת שיעור נכותו בעקבות ההקרנות בילדותו. במסגרת בדיקת הועדה הרפואית הוכח כי הנפגע סובל מנזקים רפואיים ממשיים לרבות פגיעה נוירולוגית קשה (בעקבות גידול מסוג מנינגיומה שהוסר ממוחו), פגיעה בראיה, פגיעה במערכת האנדוקרינולוגית, פגיעה נפשית ועוד. לאור מצבו הרפואי הקשה קבעה הועדה הרפואית לנפגע נכות בשיעור של 87% לצמיתות, רטרואקטיבית החל משנת 1995 (תאריך תחילתו של חוק הפיצויים לנפגעי ההקרנות נגד גזזת).

תביעת הגזזת – הפיצוי

משמעות הקביעה הנ״ל הינה שהתובע קיבל במסגרת תביעתו כנפגע גזזת, מענק נכות בשיעור של למעלה מ-150,000 ₪ וכן קצבת נכות חודשית גבוהה בסך של כ-1,800 ₪ מידיי חודש לכל חייו. בנוסף, מאחר והוכר רטרואקטיבית החל משנת 1995, קיבל הנפגע את כל קצבאות הנכות החודשיות רטרואקטיבית החל משנת 1995 אשר הסתכמו בסך כולל של כ-210,000 ₪ וכן עוד סכום נוסף בגין הלנה של הסכומים הנ״ל, אשר הסתכם בלמעלה מ-50,000 ₪.
כל סכומי הפיצוי שקיבל הנפגע במסגרת התביעה הנ״ל, משולמים לו בנוסף לקצבאות נכות נוספות אותן הוא מקבל ו/או יהיה זכאי לקבל, במסגרת ביטוח לאומי ו/או גורמי פיצוי אחרים.

עילת תביעה נוספת לנפגעי גזזת

יש לציין כי לנפגע ישנה עילת תביעה נוספת בגין נזקיו הרפואיים, כנגד מדינת ישראל, בגין רשלנותה של המדינה בטיפול בו כמי שעבר טיפולים בהקרנות נגד גזזת. כל סכום פיצוי שיקבל הנפגע במסגרת תביעת פיצויים זו, יתווסף כמובן לסכומים שכבר קיבל ויקבל כאמור לעיל.

הניסיון שלנו בייצוג נפגעי גזזת

משרד עורכי דין בכר מייצג מזה שנים רבות את נפגעי ההקרנות נגד גזזת, בתביעותיהם במסגרת חוק הפיצויים ובמסגרת תביעות הרשלנות כנגד המדינה. הידע והניסיון הרב שנצבר במשרד עורכי דין בכר, בניהול תיקים מסוג זה, מאפשר את השגת הפיצוי המקסימאלי לנפגעים.

עברת טיפולים בהקרנות נגד גזזת בישראל או בחו״ל? ייתכן ומגיע גם לך פיצוי על נזקייך הרפואיים והנפשיים.
צור קשר עם משרד עורכי דין בכר עוד היום וקבל ייעוץ משפטי ראשוני אודות זכויותיך לקבלת פיצוי.
קבע פגישת ייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות מצדך!

פסק דין: התקף לב בעבודה – תאונת עבודה

בית הדין לעבודה קבע – אוטם שריר הלב שבעקבותיו נפטר העובד הינו תאונת עבודה

כך הצלחנו לשכנע את בית הדין לעבודה להכיר באירוע לב כתאונת עבודה

מנהל פרויקטים שהינו עובד בכיר בחברת חשמל, מונה כאחראי על ביצוע והתנהלות פרויקט חדש, ייחודי וראשון מסוגו בארץ להובלת גז.
על פי עדויות הגורמים הרלוונטיים, במהלך העבודה על הפרויקט עלו בעיות רבות בניהולו, בעקבות לוח זמנים קצר ובלתי הגיוני שהוכתב לסיום הפרויקט, חוסר בכוח אדם וידע מעשי בביצוע פרויקט מסוג זה, שביתות של עובדי החברה וכד', ועקב בעיות אלו נוצר חשש כבד של אי עמידה בזמנים שהוקצבו לסיום הפרויקט.
האחריות לכישלון הפרויקט הוטלה על גבו של מנהל הפרויקט הבכיר הנ"ל, אשר למרות שעשה מעל ומעבר ליכולתו, חשש שלא יצליח לעמוד בדרישות מעבידתו.
באחד הלילות, לאחר שהגיע לביתו בתום משמרתו, קיבל מנהל הפרויקט שיחת טלפון מסגנו. השיחה התנהלה במזג סוער במיוחד תוך הרמת קול וצעקות מצד שני הצדדים, מתח ועצבנות, אשר לא היו חלק מצורת התנהגותו השקטה והרגועה של מנהל הפרויקט ביומיום. לאחר שהבהיר מנהל הפרויקט לסגנו, מה בדיוק עליו להשלים במהלך משמרת הלילה עליה היה אחראי הסגן, סיים מנהל הפרויקט את השיחה תוך התרגשות רבה ומתח חריג ביותר.
למחרת, הגיע מנהל הפרויקט לעבודה בשעה הרגילה בבוקר, אולם כמה דקות לאחר שהחתים את כרטיס העובד שלו, התמוטט ואיבד את הכרתו. צוות רפואי אשר הובהל למקום ניסה לבצע במנהל הפרויקט החייאה אך ללא הצלחה. בניתוח שבוצע לאחר המוות נקבע כי הסיבה למותו של מנהל הפרויקט הייתה אוטם חריף של שריר הלב.

ביטוח לאומי דחה את התביעה

המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעת אלמנתו של העובד, להכיר בה כתלויה במסגרת ענף נפגעי עבודה, בטענה שאוטם שריר הלב ומותו של מנהל הפרויקט לא נגרם כתוצאה מתאונת עבודה כמשמעותה בחוק.

התביעה לבית הדין לעבודה

על החלטת המוסד לביטוח לאומי הוגשה באמצעות עורך דין תומר בכר ממשרד עורכי דין – בכר, ערעור לבית הדין האזורי לעבודה, ובו נטען כי הסיבה למותו של מנהל הפרויקט הייתה הלחץ העצום אשר ממנו סבל במסגרת עבודתו על הפרויקט החדש ובמיוחד שיחת הטלפון החריגה אותה ניהל מנהל הפרויקט ערב לפני מותו עם סגנו.
לאחר ניהול הליך הוכחות מלא שארך כשנתיים, חקירת העדים הרלוונטיים והגשת חוות דעת רפואיות, פסק בית הדין לעבודה, כי הוכח קיומו של אירוע חריג בעבודה ולפיכך הורה על מינויו של רופא מומחה מטעמו, לצורך מתן חוות דעת רפואית בשאלת הקשר הסיבתי בין אותו אירוע חריג בעבודה, המהווה למעשה תאונת עבודה, ובין אירוע הלב או התקף הלב שגרם למותו של המנוח.
המומחה הרפואי אשר מונה מטעם בית הדין, קבע בחוות דעתו באופן חד משמעי, כי אכן קיים קשר ברור בין אותו אירוע חריג בעבודה ובין מותו של המנוח בעקבות אוטם שריר הלב. לפיכך, לאור קביעה זו של המומחה הרפואי, חזר בו המוסד לביטוח לאומי מהחלטתו לדחות את התביעה, והודיע לבית הדין לעבודה כי הוא מקבל את התביעה להכרה באלמנתו של המנוח כתלויה. בעקבות ההודעה נתן בית הדין לעבודה פסק דין לפיו הוכר אותו אירוע לב או התקף לב או אוטם שריר הלב כתאונת עבודה כגורם למותו של המנוח.

חשיבות הייצוג משפטי של משרדנו בתיקי תאונות עבודה

מקרה זה רק ממחיש עוד יותר את המצב העגום הקיים כיום, בו תביעות רבות מאד נדחות על ידי פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי באופן בלתי מקצועי, ונראה שהסיבה העיקרית לכך הינה הידיעה שרבים מן התובעים ובני משפחותיהם לא יטרחו כלל להגיש ערעור על ההחלטה לדחות את תביעתם אם בשל אי ידיעתם את החוק וזכויותיהם או בשל כך שהפרוטה אינה מצויה בכיסם והם אינם יכולים להרשות לעצמם לשלם עבור קבלת ייצוג משפטי הולם של עורך דין העוסק ומתמחה בתחום ספציפי זה.
לאור המצב הנ"ל, אלפים רבים של תביעות מוצדקות, אשר אילו היו מנוהלות מתחילתן על ידי עורך דין מתאים, אמורות היו להתקבל על ידי המוסד לביטוח לאומי, נדחות שלא לצורך, ובכך בעצם כספי הפיצויים שהיו אמורים להיות משולמים לנפגעים ולבני משפחותיהם, נותרים בקופת המוסד לביטוח לאומי.
אי לכך, חשוב לזכור ולהזכיר לכך מי שהדבר נוגע לו, כי בדרך כלל שכר טרחת עורך דין העוסק בתחום זה נגבה באחוזים מהסכומים שנפסקים לתובע בסיום הטיפול בתיק, אם וכאשר מצליחים בתביעה. מצב זה מאפשר ליותר ויותר נפגעים לקבל ייצוג משפטי הולם, מעורכי דין הבקיאים בחוק ספציפי זה, ולמעשה מגדיל בצורה משמעותית את הסיכויים של הנפגעים לזכות בכספי הפיצויים הממתינים להם בקופת המוסד לביטוח לאומי.
אם גם לך נגרם אירוע לב, אוטם שריר הלב, התקף לב וכד' במסגרת עבודתך, צור קשר עוד היום עם משרדנו על מנת לברר את זכויותיך לקבלת פיצויים
 
עורכי דין מייעצים ללא כל התחייבות מצדך !
נושאים נוספים הקשורים לתאונות עבודה:

עריכת צוואה – כל מה שרציתם לדעת

כל מה שרצית לדעת על עריכת צוואה

צוואה זו בעצם תעודת הביטוח שלנו המבטיחה כי לאחר שנלך לעולמנו, יחולק רכושנו בהתאם לרצוננו ולא בדרך אחרת כלשהי. כך ניתן להבטיח לא רק שהרכוש יגיע לידיים הנכונות, אלה גם שיהיה זה באופן היעיל ביותר.

יש להניח שלפחות פעם בחיים, כל אחד ואחד מאיתנו יהיה מעורב בדרך זו או אחרת בתאונה כלשהי. חלקנו בתאונות קלות יותר וחלקנו בתאונות קשות יותר. אם בתאונת דרכים, תאונת עבודה, תאונה במהלך השירות הצבאי או שירות המילואים או אולי בעקבות פעולת איבה וכו', הסטטיסטיקות מעידות על כך שכל אחד מאיתנו יהיה מעורב בתאונה במהלך חייו.

מחשבה עמוקה יותר על נושא הפגיעות הגופניות הקורות לכולנו במשך החיים, מעלה מידיי פעם תהיות בנוגע לשאלה "מה היה קורה אילו התאונה והפגיעה היו קשות יותר ולא היינו יוצאים מהן בחיים" מי מאיתנו לא עבר תאונה ואח"כ בירך ואמר "איזה מזל היה לי".

לצער כולנו, לא ניתן לדעת מתי נלך לעולמנו, יכול שיקרה זה היום, מחר או אחרי גיל 120 שנה. לכן, הדרך היחידה בה נוכל לוודא שהרכוש שצברנו במהלך חיינו, יחולק לפי רצוננו, בדרך היעילה ביותר, היא על ידי עריכת צוואה.

במאמר זה תוכלו לקרוא על נושא זה, ולקבל "על קצה המזלג", תשובות לחלק מן השאלות הנפוצות.

למה חשוב לערוך צוואה?

קיימת חשיבות רבה בעריכת צוואה חוקית שכן זו הדרך היחידה בה יכול אדם להבטיח את חלוקת רכושו לאחר הסתלקותו מהעולם. רק במקרה שבו קימת צוואה חוקית, יוכל עורכה להיות שקט שרצונו ימולא באופן שציווה ולא באופן אחר כלשהו אשר קבוע בחוק הירושה.

עפ"י הכתוב בחוק הירושה, כאשר נפטר אדם (מבלי שהשאיר אחריו צוואה חוקית), יעבור רכושו לבן זוגו ולילדיו, בצורה שבן הזוג יורש מחצית מן הרכוש, והילדים יתחלקו באופן שווה במחצית השנייה של הרכוש. כל מי שמעוניין, מסיבה זו או אחרת, שרכושו יתחלק באופן שונה כלשהו, מזה המפורט בחוק הירושה, חייב לערוך צוואה מתאימה אשר מגדירה את חלוקת הרכוש הרצויה.

למי כדאי לערוך צוואה?

כל אדם אשר בבעלותו רכוש כלשהו, ואשר אינו מעוניין מסיבה זו או אחרת שרכושו יחולק לאחר מותו באופן שמפורט בחוק הירושה, כדאי מאד לערוך צוואה, שכן לעולם אין לדעת מה ילד יום, ורצוי להבטיח את כוונותיך ורצונותיך בדבר מעבר זכויותיך ורכושך ליקיריך.

ישנם מקרים רבים בהם לדעתנו רצוי לערוך צוואה, אבל אין ספק כי המקרים הנפוצים ביותר בהם מומלץ לערוך צוואה הינם:

– כאשר בני זוג חיים יחד מבלי להיות נשואים;

– כאשר בני הזוג נשואים, אבל חיים בנפרד משום שטרם ניתן גט;

– כאשר בני הזוג עומדים בפני הליך גירושין;

– כאשר אדם מעוניין להוריש את רכושו בחלוקה שונה מזו שמפורטת בחוק הירושה או לאנשים אשר אינם נמנים עם בני משפחתו;

– כאשר אדם מעוניין לסלק את ילדיו או בן זוגו מחלקם בירושתו.

לכמה זמן הצוואה תקפה?

באופן כללי, צוואה תהיה תקפה כל עוד לא נערכה צוואה אחרת, חדשה, במקומה. כלומר, למעשה, צוואה אינה מתיישנת מעצמה אינה מוגבלת בזמן. רק לאחר שנערכת צוואה חדשה, הופכת הצוואה הישנה לחסרת תוקף. אולם, במקרים בהם מתגלה פגם בצוואה החדשה שנערכה, אשר הופך אותה לבלתי חוקית, ייתכן מאד והצוואה החוקית האחרונה שנערכה לפניה, תהיה הצוואה שעל פיה יחולק הרכוש.

רק במקרים של עשיית צוואה בעל-פה, תהיה הצוואה תקפה עד למועד שבו יצא המצווה מכלל סכנה ולמעשה במועד זה תפקע מעצמה.

מתי צריך לערוך צוואה חדשה?

מאחר ובמהלך החיים, מתרחשים שינויים רבים לטוב ולרע, רצוי ואף חובה לדאוג ולעדכן את הצוואה בהתאם. כך לדוגמא כאשר נולדים או נפטרים קרובי משפחה, כאשר מתחתנים, מתגרשים או מחליפים בן/בת זוג שהיו ידועים בציבור, כאשר חל שינוי במצב הרפואי של מי מהיורשים או של המוריש, כאשר מתווספים נכסים או חל שינוי כלשהו בכמות הנכסים של המוריש וכד'.

במידה ולא לוקחים בחשבון את השינויים הנדרשים בצוואה בהתאם לשינויים שהחיים מכתיבים לכל אחד מאיתנו, אזיי יכול להיות מצב שבו צוואה שנערכה לפני זמן מה, כבר לא תהיה מעודכנת ולמעשה תהיה ריקה מתוכן מאחר ולא ניתן יהיה לבצע את האמור בה בעקבות השינוי שנוצר.

אי לכך, בדיוק כשם שחשוב לערוך צוואה, כך חשוב אולי אף יותר, לדאוג ולעדכן את הכתוב בה בהתאם למצב העדכני של המוריש, היורשים והנכסים.

איך מתכוננים לעריכת צוואה?

לפני שפונים לעו"ד לצורך עריכת צוואה, חשוב מאד להכין מראש רשימה של כל הנכסים הקיימים בבעלותו של המוריש, לרבות נכסי נדל"ן, מכוניות, כספים המצויים בבנקים ובמקומות אחרים, אוספי אומנות וכל דבר אחר שהינו בעל ערך כלשהו.

רצוי גם לחשוב מראש מי מן היורשים יירש מה, ולהגיע מוכן עם הרשימה לעוה"ד על מנת שיוכל ביתר קלות לערוך את הצוואה בהתאם לרצונו של המצווה, ולהדגיש את הבעיות בחלוקה הרצויה במידה וישנן כאלה.

בהרבה מקרים בהם החליט המוריש לנשל מצוואתו חלק מקרוביו, מנסים הקרובים המנושלים לתקוף את צוואתו בטענה שבעת עריכת הצוואה, היה המוריש במצב נפשי אשר לא אפשר לו לערוך צוואה חוקית. על מנת למנוע טענות כאלו בעתיד, בדבר מצבו הנפשי של המצווה בעת עריכת הצוואה, מומלץ לקבל אישור מרופא המעיד על כך שבעת עריכת הצוואה, מצבו הנפשי של המצווה היה תקין. כך כאשר אישור שכזה קיים כנספח לצוואה, יהיה קשה מאד להוכיח טענות שכאלו.

מינוי מוציא לפועל של הצוואה

נושא חשוב מאד הנוגע לעריכת הצוואה, הינו מינויו של אדם שישמש כמוציא לפועל של הצוואה בבוא העת. רצוי למנות לתפקיד זה אדם קרוב אשר המוריש סומך עליו שיבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר שכן אותו אדם הוא האחראי לדאוג שהצוואה תמומש בדיוק בצורה שבה ציווה המוריש.

הורשה בשלבים

אם המוריש מעוניין בכך, החוק בישראל מאפשר לו להוריש נכסים בשלבים. כלומר בניגוד למצב בו כל הנכסים עוברים ליורשים בבת אחת, יכול המוריש לקבוע כי נכסיו (כולם או חלקם) יעברו ליורשים בשלבים אשר נקבעים מראש ע"י המוריש. כך לדוגמא, יכול המוריש לקבוע כי נכסיו יועברו ליורשיו על בסיס קבוע כלשהו (לדוגמא: סכום חד פעמי פעם בשנה) או על בסיס קיומו של תנאי כלשהו (לדוגמא: לאחר חתונת יורש, לאחר שיביא ילד לעולם וכד').

שיקולי מס בעריכת צוואה

ישנם שיקולים רבים שיש לשקול לפני שעורכים צוואה. אחד השיקולים החשובים הוא שיקול המיסוי שיוטל על היורשים במקרים מסוימים כאשר יקבלו לידם את הנכס או ירצו למוכרו. הדוגמא הנפוצה ביותר היא כאשר מדובר בירושה של נכס מקרקעין. במקרים כאלו יש לבחון היטב את האופציות השונות המצויות בידיי המוריש כך שהיורשים יוכלו ליהנות בעצם מאותו חלק של הירושה שהמוריש התכוון להוריש לו, אולם לשלם פחות מס למדינה מתוך אותו חלק בירושה.

מה קורה כשאחד או יותר מן הנהנים נפטר לפני המוריש?

במצב בו יורש הולך לעולמו לפני המוריש, קובע החוק כי כאשר לא נקבע בצוואה יורש אחר במקומו של היורש שנפטר, יזכו בחלקו של אותו יורש שנפטר צאצאיו, על פי כללי החלוקה הקבועים בדין הישראלי, דהיינו, אותו חלק של הירושה יחולק ביניהם שווה בשווה.

החתימה על הצוואה

ישנם מספר סוגים של צוואות. הנפוצה ביותר הינה צוואה בעדים, אשר על מנת שתהיה תקפה, עליה להיות בכתב, לשאת תאריך ולהיחתם ביד המצווה, בפני שני עדים, לאחר שהמצווה הצהיר בפניהם כי זו אכן צוואתו. העדים נדרשים לאשר באותו מעמד את חתימתו של המצווה, בחתימת ידם על פני הצוואה. חתימת העדים בעצם באה להעיד כי המצווה אכן הצהיר את האמור בצוואה וחתם עליה בנוכחותם.

מי הם העדים לעריכת הצוואה?

העדים החותמים על הצוואה יכולים להיות כל מי שמלאו לו 18 שנה. יכולים להיות אלו חבריו, מכריו קרובי משפחתו של המצווה או אנשים זרים לו לחלוטין, אולם בכל מקרה אסור שהעדים יהיו נהנים על פי הצוואה, על מנת שלא יהיה ספק בכך שהמצווה לא הושפע על ידם לפני שחתם על צוואתו.

איפה לשמור את הצוואה?

ניתן לשמור את הצוואה בכל מקום בטוח. נהוג לאכסן את הצוואה בתוך מעטפה סגורה, וניתן לשמור אותה בכל מקום שהינו בטוח מפני זרים (בבית, במשרד, בכספת בבנק וכד'). רצוי שהמצווה יודיע לאחד האנשים הקרובים ביותר לו, אדם שניתן לבטוח בו, היכן בדיוק מונחת הצוואה על מנת שבעת הצורך, יוכלו למצוא אותה בקלות יחסית. חשוב לזכור, אם בעת הצורך לא ימצאו את הצוואה, לא ניתן יהיה לפעול על פיה, ורכושו של המוריש יתחלק בין יורשיו בהתאם לפירוט המופיע בחוק הירושה.

אפשרות נוספת היא להפקיד את הצוואה בבית המשפט. זהו הצעד הבטוח ביותר שכן פעולה שכזו תוכל להבטיח שאף אחד לא יוכל להגיע אל הצוואה מלבד המצווה עצמו ואין סכנה כי הצוואה תושחת או תיעלם באופן מסתורי זה או אחר. חשוב גם במקרה כזה, של הפקדת הצוואה בביהמ"ש, להודיע על כך לאדם קרות למוריש, על מנת שבעת הצורך, יידעו לבקשה מביהמ"ש ולממש את המפורט בה.

אישורים רפואיים ומסמכים נוספים

ישנם מספר מסמכים אשר רצוי לצרף לצוואה על מנת להבטיח ככל שניתן, כי בבוא היום, יבוצע האמור בה באופן. אחד מן המסמכים שמומלץ לצרף לצוואה הינו אישור רפואי המעיד על כך שהמצווה בריא ברוחו, והוא אינו סובל ממחלה נפשית כלשהי. כמובן מומלץ לצרף גם אישורים המעידים על הבעלות של המוריש על הרכוש שאותו הוא מעוניין להוריש.

*האמור לעיל אינו בגדר ייעוץ משפטי ואינו יוצר יחסי עו"ד לקוח בצורה כלשהי.

למה חשוב דווקא לזוג צעיר לערוך צוואה

חשיבות עריכת צוואה דווקא ע"י זוג צעיר

*מאת עו"ד שרון יצחק – שותף במשרד עורכי הדין תומר בכר

אין לי ספק שאם יש לך בן או בת זוג וילדים קטינים, אחד הדברים הכי חשובים לך, הוא שביום בו חלילה תלך לעולמך, יוכלו אהוביך להמשיך בחיים בצורה שקטה ובטוחה, בלי כאבי ראש, מיותרים שיכולים להשפיע על המשך חייהם.

במאמר קצר זה אנסה להסביר לך מדוע דווקא אתה, או את, חייבים לערוך צוואה גם אם הנכם זוג צעיר ובמיוחד אם יש לכם כבר ילדים קטינים.

מה קובע החוק בעניין ירושה?

על פי חוק במדינת ישראל ניתן לרשת נפטר באחת משתי דרכים.
ירושה על פי דין.
ירושה על פי צוואה.

כאשר הנפטר לא הותיר צוואה, החוק קובע כי ירושה תהיה על פי דין. וכך ברוב המקרים היורשים (על פי דין) הם:
בן/ת הזוג הנותר/ת (יקבל 50% מהרכוש).
הילדים של בן/ת הזוג שנפטר/ה (יקבלו 50% מהרכוש אשר יחולק באופן שווה ביניהם).

הסיבות לחשיבות עריכת צוואה במיוחד אצל זוגות צעירים

זוגות צעירים טועים לחשוב שעריכת צוואה בגיל צעיר הינה מיותרת (לאור גילם ומצבם), אך כפי שכתבתי לעיל, דווקא להם במיוחד אם יש להם ילדים, כדאי מאוד לערוך צוואה (במיוחד אם מדובר בילדים קטינים) וזאת מהסיבות הבאות.

במקרה בו קורה הגרוע מכל, ואחד מבני הזוג הולך לעולמו מבלי שיש צוואה לנפטר, הילדים הקטינים יהיו מוגדרים כאמור כיורשים על פי דין (!). המשמעות היא שמעצם היותם קטינים, נשללת מהם האפשרות להסתלק מחלקם בירושה לטובת ההורה הנותר.

הבעיה המתעוררת כאשר לזוג צעיר אין צוואה

היותו של ההורה הנותר, האפוטרופוס הטבעי של הקטינים, אינו מהווה פתרון וניהול הרכוש הנותר אינו חף מקשיים (בלשון המעטה) שכן ניהול הרכוש על ידי ההורה הנותר יהיה כפוף לפיקוח של האפוטרופוס הכללי. פיקוח שאינו "חותמת גומי" כלל, ופעולות מסוימות אף יחייבו את אישורו של בית המשפט.

ללא צוואה ועל פי דין, הרכוש ירשם בחלקו היחסי גם על שמם של הילדים – לרבות דירת המגורים למשל, והפיכת הילדים הקטינים לבעלים של הרכוש, תקשה ברוב המקרים על ניהולו.
כך לדוגמה לשם מכירתה של הדירה יידרש בית המשפט (עסקה של קטין במקרקעין) לתת את הדעת.
כאמור, הליך מעיין זה במקרה הטוב יגזול זמן רב ועליות כספיות (הוכחת כדאיות לטובת הקטינים המלווה בדו"ח שמאי וכו' ומקרה הרע, תהפוך כל עסקה ללא רלוונטית בעניי רוכשים פוטנציאליים (בשל מסורבלות ועיקוב ההליך).

פתרון הבעיה – עריכת צוואה

את החשש להוריש את הרכוש בצוואה לבן הזוג, בשל הרצון שביום מן הימים הרכוש יגיע רק לילדים המשותפים ולא לשום גורם אחר, יכול (וצריך) עורך צוואה מיומן, להפיח באמצעות קביעת מנגנון המוכר במחוזותינו כ "יורש אחר יורש".
באופן זה, בן הזוג הנותר יהיה חייב אף הוא, להותיר במותו את הרכוש לילדים.
כמו כן, ישנה האפשרות (הרצויה במקרים רבים) כי בני הזוג יערכו צוואה הדדית. צוואה הדדית, יוצרת התחייבות בין בני הזוג, באופן שמגן על הרצון וההסתמכות של בני הזוג האחד על השני.
כמובן שישנם פתרונות נוספים, אשר ניתן לקבוע בהוראות מתאימות בגוף הצוואה אשר ישקפו ויבטיחו נאמנה את רצון המוריש.

חשוב לזכור, כי מוריש יכול בכל עת לשנות את צוואתו (כל עוד הינו כשיר), ולמוריש תמיד עומדת הזכות לערוך צוואה חדשה.
עריכת צוואה גם בגיל צעיר יחסית היא פעולה חשובה, ובניגוד למקובל לעיתים לחשוב וכשיש ילדים קטינים, עריכת צוואה חשובה כפליים.
מכיוון שאין אדם יודע מתי יומו יגיע ואת אשר צופן לו העתיד, מומלץ לא להשתהות ולדאוג לערוך צוואה בטרם עת.

רוצה לשאול שאלה בנושא או לקבל מידע נוסף?

צור קשר עוד היום עם משרדנו ונשמח לענות לך על כל שאלה ללא כל התחייבות מצדך.

תומר בכר – עורך דין ונוטריון

*המאמר כתוב בחלקו בלשון זכר מטעמי נוחות כתיבה בלבד, אך כמובן פונה לשני המינים בצורה שווה.

נזקי רכוש – שריפה, הצפה וכו' – כך תקבלו פיצוי מקסימלי

נזקי רכוש – תביעות משפטיות בגין שריפות, הצפות וכו׳

נזקי רכוש מזכים את הנפגע בפיצוי כספי מן המדינה, בחלק מן המקרים. חוק מס רכוש עוסק במקרים של נזקי טרור, הצתה מכוונת על רקע לאומני, מלחמה, פגיעות של טילים ועוד. עם זאת, קיימים מקרים רבים נוספים של נזקי רכוש הנובעים מאירועים אחרים, כגון שריפה, הצתה, קצר חשמלי, הצפה, ליקוי בניה, גניבה, אסון חקלאי, הפרות חוזים, רשלנות מצד המדינה ועוד.

יעוץ משפטי וייצוג מהרגע הראשון

ייצוג משפטי מול הגורמים אשר אמורים לפצות את בעלי הנכסים (בתים, מפעלים, דירות וכו׳) הינו חשוב ביותר, על מנת לזכות בפיצוי המקסימאלי. חשוב לזכור כי הגורמים המפצים (מס רכוש או חברות הביטוח) ינסו להעריך את שווי הנכסים שניזוקו בשריפה או בהצפה, על הבסיס הנמוך ביותר האפשרי, זאת כדי לשלם כמה שפחות. על בעל הנכס הניזוק, חלה חובת ההוכחה והוא זה שאמור להוכיח לגומרים המפצים, מהו גובה הנזק שנגרם לנכס.

משרדנו נותן ייצוג משפטי שותף במקרים של נזקי שריפה והצפה. הייצוג המשפטי במקרים כאלה מתחיל מהיום הראשון שלאחר קרות הנזק וממשיך לאורך כל הדרך, עד ליום קבלת הפיצוי בפועל. משרדנו דואג לכל הבירוקרטיה מול הגורמים הרלוונטיים האמורים לפצות את הניזוק, כגון מס רכוש או חברות הביטוח השונות. עורכי הדין במשרדנו מנהלים את כל ההליך הנדרש לצורך הוכחת גובה הנזק שנגרם לנכס, באמצעות מינוי מומחים שונים (חוקרי שריפות, שמאים וכו׳) אשר נותנים חוות דעת והערכות נזק אמיתיות ונכונות. ראו למשל תביעות בעקבות השריפות באסון הכרמל.

טיפול משפטי מהיר מול כל הגורמים

במקרים שבהם לא ניתן להגיע להסכמות עם חברות הביטוח או מס רכוש, לגבי גובה הנזק, משרדנו מגיש תביעה לפיצויים לבית המשפט, במסגרתה מקבל הלקוח ייצוג מלא בכל הדיונים ועד להשגת הפיצוי המקסימאלי האפשרי בנסיבות העניין.

אנו מודעים היטב לכך שניהול תביעות מסוג זה צריך להיות מהיר. מדובר במקרים קשים אשר בהם אנשים איבדו לעיתים את כל רכושם. לכן, אנו עושים כל שנדרש על מנת לוודא שההליכים מול חברות הביטוח ומס רכוש, נעשים בצורה המהירה והיעילה ביותר, לצורך השגת הפיצוי המתאים ללקוחותינו.

כל השירות תחת קורת גג אחת

על מנת להשלים את השירות אשר נותן המשרד ללקוחותיו ובנוסף לטיפול וייצוג במקרים של גרימת נזקי גוף, נותן המשרד פתרון מקיף גם לכל סוגי המקרים בהם נגרמו נזקי רכוש, כגון:

  • ליקויי בנייה
  • נזקי רכב
  • נזקי הצפות
  • נזקי שריפות
  • נזקי גניבות
  • נזקים חקלאיים
  • הפרת חוזה
  • רשלנות נותני שירותים ובעלי מקצוע
  • רשלנות עובדים ובעלי תפקידים
  • רשלנות מטעם רשויות המדינה
  • נזקי רכוש עקב פגיעת טילים, רקטות, קטיושות וכדומה

במקרים שכאלו, הייצוג המשפטי מתחיל ממועד אירוע הנזק, דרך גיבוש התביעה שתוגש בשם הניזוק, ועד לסיום ההתמודדות מול חברת הביטוח או הגורמים האחראים לנזק, תוך שהמשרד מקיים קשר ישיר עם כל המומחים הנדרשים, כגון:

  • שמאי רכב
  • שמאי רכוש
  • שמאי מקרקעין
  • שמאים חקלאיים
  • מהנדסים בתחומים שונים
  • כלכלנים
  • רואי חשבון
  • מומחי נזיקין נוספים

כל אלו מסייעים ללקוחות לפי הצורך, הן בתהליך שיקום הנזקים, עריכת חוות דעת מקצועית, מתן עדות בבית המשפט בעניינים שבתחום התמחותם, ועוד.

נפגעתם? ספגתם נזקי רכוש? במקרים של שריפה או הצפה, פנו אלינו ונסייע לכם

אדם אשר נפגע בפניו מקופת צדקה יקבל מחברת הביטוח פיצוי בסך של 30,000 ₪

התובע, אשר פסע ברחובותיה של אחת מערי המרכז, בהם מוצבות קופות צדקה רבות, באופן רשלני המסכן את העוברים ושבים, נפגע בפניו עקב היתקלות באחת מקופות הצדקה הללו. בעקבות התאונה נגרמו לתובע חבלות בפנים. הנפגע אשר היה מיוצג ע"י משרד עורכי דין תומר בכר, הגיש תביעה כנגד הרשות המקומית. בסיום ההליך שילמה חברת הביטוח של העירייה את הפיצוי אשר נדרש עבור הנפגע כאמור לעיל.

המוסד לביטוח לאומי הכיר בתביעתו של נפגע עבודה כתוצאה מחבלה בברכו במדרגות מקום עבודתו

התובע נפגע במהלך יום עבודתו מפינת מדרגות מתכת, וכתוצאה מכך, נגרם לו קרע במניסקוס אשר הצריך בהמשך גם התערבות ניתוחית. התובע הגיש למוסד לביטוח הלאומי תביעה להכרה בו כנפגע עבודה, אך תביעתו נדחתה. משכך, הגיע התובע למשרד עורכי דין בכר, אשר ייצג אותו בתביעתו בפני בית הדין לעבודה, ובסופו של דבר, התקבלה התביעה להכרה בו כנפגע עבודה.

ילד שנפל ממרפסת ביתו ונפגע יפוצה על ידי חברת הביטוח המבטחת תלמידים בפוליסת "תאונות אישיות" (תאונות תלמידים)

הילד בן ה-13, הסובל בין היתר, מפיגור שכלי ובעיות נפשיות, יקבל פיצוי בסך של 45,198 ₪ בגין 10% נכות שנגרמו לו בעקבות התאונה ולאור שינוי לרעה בהתנהגותו. הילד, אשר היה מיוצג בהליך על ידי משרד עורכי דין תומר בכר, יקבל את הפיצוי אף על פי שהתאונה ארעה במסגרת פרטית ולא ארעה במסגרת בית הספר אלה במגרת ביתו הפרטי.

קבל ייעוץ ראשוני אישי ללא התחייבות

נפגעת? צור/צרי עימנו קשר עוד היום (מענה טלפוני אנושי 24 שעות ביממה) ונשמח לסייע גם לך לקבל את הפיצוי המקסימאלי מהגורמים הרלוונטיים.

לקבלת יעוץ אישי
close slider

זקוקים לייעוץ משפטי? השאירו הודעה באמצעות הפניה המקוונת ונציג המשרד יחזור אליכם בהקדם.