לצער כולנו, מניין ההרוגים בעקבות תאונות דרכים קטלניות בישראל מונה עשרות רבות מדי שנה. בין ההרוגים ניתן למצוא גברים, נשים וילדים בכל הגילאים. אנו במשרד עורכי דין תומר בכר מייצגים משפחות רבות אשר יקיריהם נהרגו בעקבות מעורבות בתאונת דרכים, הן כנוסעים ברכב והן כהולכי רגל.
אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנו מקבלים מלקוחותינו במקרים של מוות בעקבות תאונת דרכים היא איך מבוצע חישוב הפיצויים ליורשי האדם אשר נהרג בתאונה, על מה בעצם ניתן הפיצוי וכיצד ניתן לוודא שחברת הביטוח הרלוונטית אכן משלמת ליורשיו של המנוח בתאונה את הפיצוי המקסימלי.
במאמר זה ננסה להסביר את נושא חישוב הפיצויים במקרה של מוות בתאונת דרכים ואולם חשוב לדעת כבר כעת כי מדובר במאמר כללי בלבד, וכי כל מקרה חייב להבחן לגופו, מאחר שלעיתים סכומי הפיצוי משתנים ממקרה למקרה לאור נתוני התביעה.
במה תלוי גובה הפיצוי במקרה של מוות בתאונת דרכים?
במקרה של תאונת דרכים קטלנית (תאונת דרכים שגרמה בסופו של דבר למוות), גובה הפיצוי שיקבלו בני משפחת המנוח תלוי בכמה נתונים, בין היתר, גם בגילו של המנוח, וגם בשאלה – האם המוות היה מיידי, או כעבור מספר ימים/חודשים/שנים וכו'.
במקרים בהם המוות לא היה מיידי, והאדם נאלץ לסבול ממצב רפואי קשה זמן ממושך לאחר התאונה, עד לפטירתו, הרי שככל שפרק הזמן בין מועד התאונה לבין מועד הפטירה הינו ארוך יותר, כך יעלה גם גובה הפיצוי. בנוסף, גם לרמת השתכרותו של המנוח יש חשיבות רבה על גובה הפיצוי שיקבע, כמו גם למקצועו, השכלתו, תפקידו וכן עברו הרפואי והתפקודי, בהחלט משפיעים על הפיצוי שיפסק ליורשיו של המנוח בתאונת דרכים.
עוד קריטריון שמשפיע על גובה הפיצוי שנפסק ליורשיו של אדם אשר נהרג בתאונת דרכים, הינו מצבו המשפחתי. האם היה נשוי והאם היו לו ילדים ואם כן כמה ובאיזה גיל הם היו ביום התאונה.
עורך דין תומר בכר עונה על שאלות באולפן בנושא פיצויים לאחר תאונת דרכים
האם זה משנה מי אשם בתאונה?
ובכן, על פי החוק הקיים במדינת ישראל, אדם אשר נפגע בתאונת דרכים, יהיה זכאי לפיצוי ללא קשר קשר לשאלה האם היה אשם בקרות התאונה או לא. לפיכך, גם מי שנפגע בתאונת דרכים אשר קרתה באשמתו המלאה, זכאי לקבלת פיצוי בדיוק כפי שהיה זכאי אילו לא היה אשם בתאונה.
מי תובע בשמו של הרוג בתאונת דרכים?
בעקרון, כאשר אדם נהרג בתאונת דרכים, יורשיו או התלויים בו, זכאים להגיש את התביעה בשמו ולמעשה הם אלה אשר מקבלים את הפיצוי שמשולם ע"י חברת הביטוח. כאשר למנוח הייתה צוואה, היורשים שלו יהיו אלה אשר שמם כתוב בצוואה. במקרים שבהם לא הייתה צוואה להרוג בתאונת דרכים, היורשים שלו יהיו כמפורט בחוק בהתאם למצבו המשפחתי.
דוגמאות לתביעות של הרוג בתאונת דרכים אשר טופלנו במשרדנו
אנו מטפלים באופן קבוע בייצוג בתיקי הרוגים בתאונות מכל הסוגים לרבות כמובן הרוגים בתאונות דרכים. מדובר בתיקים מורכבים ביותר, אשר דורשים התמקצעות וידע באספקטים שונים של חישוב הנזקים הישירים והעקיפים אשר נגרמו לתובעים בעקבות התאונה ומותו של המנוח/ה.
להלן דוגמאות למקרים שטופלו ממש לאחרונה במשרדנו, מהם ניתן ללמוד קצת על עבודתנו:
תאונת אופנוע – רוכב אופנוע שנהרג בתאונת דרכים ללא ביטוח – במקרה זה הצלחנו להוכיח שהמנוח לא אשם בתאונה ולפיכך מי שפיצתה את יורשיו הייתה חברת הביטוח של הרכב שהתנגש בו וגרם למותו.
הולכת רגל אשר נפגעה ממשאית ונהרגה – חברת הביטוח שילמה ליורשיה את הפיצוי המקסימלי המגיע להם בעקבות מותה הטראגי של המנוחה.
ילדה קטנה אשר נדרסה למוות – חברת הביטוח שילמה להוריה את הפיצוי המקסימלי המגיע להם בעקבות מותה הטראגי של המנוחה.
אדם מבוגר (פנסיונר) אשר נהרג בתאונת דרכים – חברת הביטוח של הרכב הפוגע שילמה ליורשיו של המנוח את הפיצוי המקסימלי המגיע להם.
דוגמא לאופן חישוב גובה הפיצוי במקרה של תאונת דרכים קטלנית לבגיר?
ובכן, בעניינו של בחור כבן 35 שנים, שנפגע קשות בתאונת דרכים, ונפטר בסופו של דבר כ-5 שנים מאוחר יותר, לאחר סבל רב וייסורים קשים, מאשפוז לאשפוז, מניתוח לניתוח, בניסיון להציל את חייו, אשר לא צלח לצער הכל, קבע בית המשפט המחוזי בחיפה גובה פיצוי, אשר עמד על 3,510,880 ₪.
סכום הפיצוי הנ״ל חושב בהתאם לשתי תקופות עיקריות: האחת, ממועד התאונה ועד ליום פטירתו של המנוח, והשנייה ממועד הפטירה ועד למועד שבו היה המנוח אמור להגיע לגיל 70 (סוף תוחלת חייו המשוערת של המנוח הספציפי).
בתקופה הראשונה, בה נאבק המנוח על חייו, הורכב גובה הפיצוי מכמה גורמים, המשקפים את התלות הרבה שהייתה למנוח בבני משפחתו ובסביבתו, כגון:
הפסדי הכנסה של המנוח ממועד אירוע התאונה ועד פטירתו;
פיצוי בגין שכר הדירה שנאלץ המנוח לשכור בשל מצבו הרפואי תוצאת התאונה;
עלות הפעלת מזגנים, מכונת כביסה ומייבש מוגברת עבור המנוח;
עזרת צד ג' (עזרת בני המשפחה וסיוע סיעודי)
רכישת רכב אשר התאים למנוח, אשר כלל גם מעלון;
הוצאות ניידות מוגברות;
הוצאות רפואיות, לרבות תרופות, טיפולי פיזיותרפיה, היוועצות במומחים רפואיים וכיוצ״ב;
הוצאות עבור רכישת ציוד מיוחד לשיקום המנוח;
ביגוד ומצעים שנשחקו בבלאי מוגבר;
בתקופה השנייה, לאחר פטירתו של המנוח, הורכב גובה הפיצוי בעיקרו מהפסדי ההכנסות שהפסיד המנוח כתוצאה מפטירתו. במידה והיה מוכח כי המנוח זכאי היה לקבלת קרן פנסיה לאחר פטירתו, היה מתווסף לגובה הפיצוי גם רכיב נזק זה.
כמו כן, על כל אלו התווסף סכום נוסף עבור הוצאות קבורה ואבל, וכן הצדדים הגיעו להסדר ביניהם לעניין התשלום עבור הנזק הבלתי ממוני של כאב וסבל.
חשוב להדגיש, שעל מנת לקבל את מלוא הפיצוי לו זכאים יורשי המנוח ועיזבונו מחברת הביטוח, חובה להיעזר בעורך דין המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, אשר יוכל לנהל את התביעה באופן מקצועי, חכם ונכון.
איבדתם את יקיריכם בעקבות תאונת דרכים? אנו משתתפים בצערכם ומעמידים את כל הידע והניסיון של משרדנו לרשותכם.
אנא צרו עמנו בהקדם האפשרי, על מנת לברר את זכויותיכם ולקדם את תביעתכם אל מול חברת הביטוח.
צרו קשר עכשיו וקבעו פגישת ייעוץ משפטי ראשוני ללא כל התחייבות מצדכם.
עו"ד ונוטריון תומר בכר:
לאחר למעלה מ-22 שנות ניסיון בייצוג נפגעי גוף, וקבלת פיצויים עבור לקוחותיי בסכום כולל של מאות מיליוני שקלים, אני יודע בדיוק איך לנתח כל תיק ותיק על מנת לגרום לו להסתיים בתשלום פיצוי מקסימלי. ניהול תיקי נזיקין, רשלנות רפואית וביטוח לאומי מחייב עבודה ברגישות רבה ויחס אישי לצד מקצועיות וידע משפטי רב. נפגעת? דבר איתי עוד היום ונתחיל לקדם את הזכויות שלך!
קבל ייעוץ ראשוני אישי ללא התחייבות
נפגעת? צור/צרי עימנו קשר עוד היום (מענה טלפוני אנושי 24 שעות ביממה) ונשמח לסייע גם לך לקבל את הפיצוי המקסימאלי מהגורמים הרלוונטיים.