שבר עצם הבריח – פיצוי לנפגעי תאונות דרכים, תאונות עבודה וכו'
רבים לא יודעים זאת, אולם פציעה שכזו עשויה להקנות לנפגעים פיצוי משמעותי מחברות הביטוח ו/או המוסד לביטוח לאומי. אז אם נפגעת בתאונה וכתוצאה מכך שגרם לך שבר בעצם הבריח, קודם כל איחולי בריאות שלמה. אולם, דע לך כי ייתכן מאד ותוכל לקבל פיצויי בגין הפגיעה, מכמה גורמים שונים. במאמר זה מפרט עו"ד תומר בכר על הנושא.
מה זה שבר בקלויקולה?
המחשה של השבר ואופן הטיפול
מהו הטיפול בשבר בעצם הבריח?
הטיפול השמרני בשבר בקלויקולה כולל בין היתר פיזיוטרפיה, שמירה על טווחי תנועה בכתף, טיפול בחשמל, שימוש בסד (קיבוע של היד עם מתלה).
האם שבר בעצם הבריח מקנה נכות?
לעיתים, אדם אשר נגרם לו שבר בקלויקולה, יוותר עם מגבלות תנועה בכתף כתוצאה מהשבר, זאת למרות הטיפול הרפואי שקיבל ותקופת החלמה ארוכה. הסיבה יכולה להיות למשל איחוי לא טוב של העצם. במקרים שכאלה, ייתכן מאד ויוכל הנפגע לקבל אחוזי נכות בגין מצבו הרפואי והמגבלות שמהן הוא סובל. שיעור אחוזי הנכות יקבע בהתאם לחומרת המגבלות התנועתיות הקיימות אצל הנפגע. ככל שמגבלת התנועה תהיה חמורה יותר, כך הנכות שתיקבע לנפגע תהיה גבוהה יותר.
ככל שהנפגע סובל גם מבעיות נוספות בעקבות השבר, חוץ ממגבלת תנועה, הרי שהוא יכול להיות זכאי לקבל גם עליהן נכויות נוספות. כך למשל, עיוות או קיצור של העצם יכול להקנות נכות, צלקות ניתוחיות יכולות להקנות נכות וכמובן, מצב נפשי שנגרם בעקבות התאונה והשבר, יכול להקנות נכות נוספת.
חשוב לזכור בעניין זה שגם אם בסופו של דבר הנפגע חזר לשגרה מלאה ולא נותר עם מקבלת תנועה כלשהי, הוא עשוי להיות עדיין זכאי לקבלת פיצויים מגורמים שונים, בגין הנכות הזמנית שהייתה לו לאורך תקופת ההחלמה וכמובן בגין הכאב והסבל שעבר בעקבות מצבו. לכן חשוב ביותר לשמור על כל המסמכים הרפואיים שניתנו לנפגע בעקבות הטיפולים שקיבל ובהמשך, לפנות לקבלת ייצוג משפטי של עורך דין מומחה בתחום.
פיצוי לסובלים משבר בעצם הבריח
רצוי לדעת כי, במצבים מסויימים ניתן לקבל מהמוסד לביטוח לאומי אחוזי נכות בגין שבירת הקלויקולה. זאת כאשר בין היתר, לא נוצרת התאחות מושלמת או לחילופין נותר נקע בעצם הבריח אשר גורמים למגבלה בתנועות היד או הכתף. במקרים של תאונת עבודה אשר הביאה לשבר שכזה, עשוי הנפגע להיות זכאי לפיצוי כספי במסגרת ביטוח לאומי וחברת הביטוח של מקום עבודתו.