נקע בקרסול (באנגלית ankle sprain) – קרע ברצועות
אחת הפציעות השכיחות ביותר הינה נקע בקרסול (בעיקר קורות בעקבות תאונות ספורט ותאונות במהלך השירות הצבאי).
הקרסול בנוי ממפרק המאפשר את תזוזת כף הרגל לכיוונים השונים, ומרצועות אשר תפקידן לשמור על יציבות כף הרגל כך שלא יקרה מצב שבו תתבצע תנועה שתגרום לנזק במפרק (פריקה). רצועות הקרסול יכולות להימתח עד גבול מסוים ובכך לאפשר גמישות ותנועתיות של כף הרגל והקרסול.
.
האם ניתן לקבל נכות בגין נקע בקרסול?
במקרים שבהם מדובר בנקע בדרגת חומרה קשה, אשר הותיר את הנפגע עם מגבלות תנועה של הקרסול, בהחלט ניתן יהיה לקבוע לנפגע נכות לצמיתות בשיעור אשר תואם את חומרת המגבלה התנועה. יחד עם זאת, גם נקעים קלים יחסית עשויים להקנות נכות לנפגע, אולם אלו בדרך כלל יקנו לו נכות זמנית בלבד, לתקופת ההחלמה.
ככל שתיקבע לנפגע נכות, זמנית או צמיתה, הוא יכול להיות זכאי לקבלת פיצוי על נזקו, במקרים הרלוונטיים (תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות נפילה או החלקה ברחוב או כל תאונה אשר מכוסה במסגרת ביטוח פרטי וכו'), כך שכל מי שנפגע, חייב לערוך בירור מקיף של זכויותיו באמצעות עורך דין המתמחה בתחום תביעות הנזיקין והביטוח.
קרע ברצועות הקרסול הינה פגיעה שכיחה גם במקרים של תאונת דרכים (במיוחד תאונות אופנוע) או תאונות עבודה (במיוחד החלקות על קרקע חלקה ו/או מדרכות לא תקינות).
איך נגרם קרע ברצועות?
הסיבה לקרות נקע בקרסול הינה ביצוע תנועה של הקרסול, בזווית שגורמת למתיחת יתר של הרצועות ולמעשה יכולה להביא לכך שבמקרים מסוימים אותן רצועות תינזקנה עד כדי קריעה מלאה.
במצב כזה של מתחיה חדה של הרצועות, נוצר לחץ גבוהה על מפרק הקרסול ולמעשה מתרחש מצב של נקיעה, כלומר הרצועה אינה מסוגלת להחזיק את הקרסול במקומו ולפיכך קורסת תחת עומס משקל הגוף, מה שגורם לטראומה באזור הקרסול והתנפחותו.
איך נקבעת דרגת החומרה של נקע בקרסול?
מקובל לחלק את המצב של קרע ברצועות לשלוש דרגות חומרה:
נקע מדרגה ראשונה
משמעותו נזק קל לרצועות אשר אינו דורש שום טיפול ספציפי. מדובר בכאב קל בלבד אשר חולף מעצמו כעבור זמן קצר.
נקע דרגה שניה
זהו כבר נקע חמור יותר המלווה בכאבים עזים ונפיחות באזור הקרסול. הנפגע אינו מסוגל לבצע תנועתיות כמעט של הקרסול ולמעשה מבחינת הנזק הפיזיולוגי מדובר בקרע של הרצועות בצורה חלקית אשר מחייב קבלת טיפול רפואי (יתכנו מקרים של טיפול רפואי ממושך הכולל פיזיוטרפיה ושיקום). במצב כזה אין לדרוך על הרגל הפגועה על מנת שלא להסתכן בהחמרת הנזק ויש להגיע לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי.
נקע דרגה שלישית
זהו מקרה של נזק קשה ביותר לרקמות בקרסול. ישנו קרע מלא של רצועות הקרסול ולמעשה הנפגע אינו מסוגל להניע את הקרסול בכלל. הפגיעה מלווה כמובן בכאב עז ונפיחות קשה. מצב שכזה מחייב פינוי מיידי לבית חולים ובהמשך ניתוח שחזור רצועות הקרסול. לאחר הניתוח יש תקופת החלמה ארוכה יחסית במסגרתה יאלץ הנפגע לעבור סדרת טיפולי פיזיותרפיה ממושכת.
הנזק התפקודי לאחר קרע ברצועות
ישנם מצבים שבהם לאחר תקופת ההחלמה הקרסול חוזר לתפקוד מלא ולמעשה לא נותרת כל הגבלה בתנועות הקרסול וכף הרגל. אולם, במקרים רבים, במיוחד כאשר מדובר בנקעים בדרגה שניה ושלישית, בהם הקרסול הפגוע, למרות הטיפול הרפואי וטיפולי הפיזיותרפיה, לא מחלים בצורה מלאה ולא חוזר לתפקוד רגיל. המשמעות היא במקרים כאלה שהנפגע נותר עם הגבלה כלשהי בתנועות הקרסול, כלומר נכות.
במקרים מסוימים יסבול הנפגע ממצב של נקעים חוזרים, כאשר הרצועות לאחר המתיחה או הקריעה, לא שבות לתפקד כפי שתפקדו לפני התאונה. המשמעות היא שאותו נפגע יאלץ להיזהר כל חייו מפני ביצוע תנועות מסוימות עם הקרסול שכן ביצוע תנועות מסוימות יגרמו לו לנקעים חוזרים.
עברת תאונה וכתוצאה מכך נגרם לך נקע בקרסול?
סובל מקרע ברצועות הקרסול אשר הצריך ניתוח שחזור רצועות?
צור קשר עוד היום למשרד עו״ד בכר על מנת לברר את זכויותיך לקבלת פיצוי על נזקיך!
יעוץ ראשוני ללא התחייבות!