רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – מדריך לנפגעים
נפגעת בעקבות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי? ברצונך להגיש תביעה? כיצד מתבצע הליך הגשת התביעה? לצורך מענה על השאלות, לפניכם המדריך לנפגעי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים.
הניתוחים הפלסטיים הפכו למצרך מבוקש בחברה המודרנית, בכל הגילאים והמינים, והם מאפשרים כיום לשפר את המראה האסטטי של הגוף והפנים, ולשיפור הביטחון העצמי. עם זאת, הניתוחים הפלסטיים מגלמים בחובם לא מעט סיכונים, אשר עליהם לא תמיד מספרים לנו הרופאים.
כאשר נגרם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, על הנפגע לעבור מספר שלבים בטרם הגשת התביעה.
נפתח ונאמר, כי הנזק עשוי להיגרם כתוצאה מרשלנות בביצוע לקוי של הניתוח, ממעקב רפואי לקוי לאחר ביצוע הניתוח, בשימוש בחומרים אשר מעוררים אלרגיות בפציינטים מבלי לברר רגישויות קודם לכן, משימוש בשיטה ניתוחית לא מקובלת, בהצעת ניתוח שאינו מתאים כלל למטופל, בביצוע ניתוח שאין ברשות הרופא רישיון לבצע או שאינו בתחום מומחיותו, ועוד.
מתי התגבש אירוע הרשלנות הרפואית או הנזק?
לפני שמתחילים לפעול בכיוון של הגשת תביעה ברשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, יש לוודא כי טרם עברו 7 שנים מאז אירוע הרשלנות, או כי טרם עברו 10 שנים מאז התגלה הנזק שנגרם. כך או כך, רצוי שלא להגיש את התביעה לבית המשפט כעבור פרק זמן ממושך מדי לאחר האירוע או לאחר גילוי הנזק, היות ונקודת ההנחה במקרה בו הינכם ״ישנים על זכויותיכם״ הינה, שהפגיעה שנגרמה כתוצאה מהרשלנות כנראה שאינה כה חמורה. בעניין זה חשוב לדעת שבמקרים של רשלנות רפואית אשר גרמה לנזק אצל קטין, למשל במקרה של רשלנות רפואית בלידה, ניתן להגיש תביעה עד הגיע הנפגע לגיל 25, כלומר 7 שנים מגיל 18.
חשיבות איסוף מלוא הפרטים והמסמכים הרלוונטיים
בשלב ראשון, לצורך הגשת תביעה ברשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, יש לאסוף את מלוא המסמכים הרפואיים מכל גורם רפואי בו טופלתם בנוגע לניתוח: לפני הניתוח, במהלך הניתוח ולאחר הניתוח. את איסוף החומר נהוג לבצע באמצעות עורך הדין אליו פונים, ואשר חותמים בפניו על טופס ויתור על סודיות רפואית.
כמו כן, מיד כשעולה חשד שהתבצעה רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים אשר גרמה לנזק, חשוב מאד לפעול לתיעוד מלוא הפרטים הרלוונטיים הנוגעים לאירוע, לרבות המעורבים במעשה, המועדים, אופן ביצוע הטיפולים, תמונות, הקלטות וכיוצ״ב.
בנוסף, חשוב להקפיד על שמירת מסמכים אחרים כגון קבלות בעבור טיפולים רפואיים ורכישת תרופות, נסיעות והוצאות עבור עזרה בשכר. יש לערוך רשימה מסודרות של ההוצאות, תוך פירוט מדויק ככל האפשר לגבי מהות ההוצאה, תאריך וסכום ההוצאה ושמו של נותן השירות. במידה והינכם מועסקים כשכירים, יש לשמור גם על כל תלושי השכר אשר ניתנו, לפני ואחרי האירוע הרשלני. במקרה שהינם עצמאים, מומלצת שמירת כל דוחות מס ההכנסה והמע״מ אשר הוגשו על ידכם לפני ואחרי קרות האירוע הרשלני.
חשיבות ההתייעצות עם מומחה רפואי
בגמר איסוף המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לצורך תביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, יש לבצע ייעוץ עם מומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית, אשר יחווה דעתו באשר לקיומה של רשלנות רפואית בכל הנוגע לטיפול הרפואי וההליך הניתוחי שבוצע, ולאחר מכן, יוכל לתת חוות דעת.
לאחר שתגובש חוות דעת רפואית על-ידי המומחה הרפואי, ניתן יהיה לפעול לצורך הכנת כתב תביעה ברשלנות רפואית ולהגישו לבית המשפט.
יש להימנע באופן מוחלט משיתוף פעולה עם חוקרים מטעם חברות הביטוח
ברגע שתובעים רופא או מוסד רפואי בתביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, משתתפת בתביעה חברת הביטוח אשר ביטחה את אותו רופא או מוסד רפואי בעת האירוע הרשלני. חברות הביטוח נוטות לשלוח חוקרים מטעמן למעקב אחר התובעים, על מנת לנסות ו״לדוג״ מידע אודות מצבו של התובע, ובעיקר מידע ״מפליל״. אותם החוקרים עלולים אף להתדפק על דלת ביתו של התובע, ולהציג עצמם ככאלו החפצים בטובתו של הנפגע ואשר מעוניינים לסייע לו, אך בפועל, לרוב מטרתם היא הפוכה. כך, פעמים רבות החוקרים מתעדים את השיחה ללא ידיעת התובע הנפגע, ולאחר מכן, משתמשים בדבריו בבתי המשפט, לעיתים תוך סילוף דבריו והוצאתם מהקשרים.
בהתאם לכך, מומלץ שלא לשתף פעולה עם חוקרי הביטוח, לא להכניסם הביתה בשום אופן ולעולם לא לענות על שאלותיהם, ניתן אך ורק להפנותם לעורך הדין המטפל בתביעתם. יש להיות ערני בנוגע למעקבים שנערכים על ידי חוקרים מטעם חברת הביטוח ולדאוג לעדכן את כל המכרים של הנפגע בנוגע לכך בהתאם, שכן לעיתים החוקרים מנסים להשיג מידע גם באמצעותם.
אין למסור פרטים כלשהם בנוגע לאירוע הרשלני לאיש, ובמיוחד לא לזרים, היות וייתכן כי האדם אשר ישאל אתכם שאלות על כך ושתמסרו לו מידע אודות התביעה הינו חוקר מטעם חברת הביטוח, שכמובן לא הזדהה ככזה, ואשר ישתמש במידע שקיבל כנגד הנפגע על מנת להכשיל בעתיד את תביעתו.
יעוץ משפטי מעורך דין אשר מתמחה בתחום של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים
חשוב מאד לבצע את כל ההליכים הנ״ל באמצעות עורך דין, אשר ייעץ וינחה לכל אורך הדרך, ולא לנסות ולפנות באופן עצמאי לרופא המטפל ו/או למוסד הרפואי המטפל, היות ופניות אלו עלולות לגרום בהמשך לנזק, כתוצאה מאי היצמדות לעובדות המקרה, אשר יכולות להשפיע על כל המהלך המשפטי לאחר מכן ולהקשות על ניהול התביעה העתידה לבוא.
הניסיון של משרדנו בייצוג נפגעי רשלנות רפואית
משרדנו עוסק מזה שנים רבות בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, ועורכי הדין במשרד מעורבים בתיקי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים מכל הסוגים.
הידע והניסיון שעורכי הדין במשרד צברו בזכות ניהול תיקי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים רבים, מעניק להם יתרון משמעותי בניהול תיקים אלו מול בגורמים הרשלניים הרלוונטיים ומאפשר להם להעניק ללקוח את מלוא הסיכוי להצליח בתביעתו ולקבל את הפיצוי המקסימלי, תוך ניהול הסיכון והסיכוי במהלך הטיפול בתיק בצורה שקולה ואחראית.
אם הנכם חוששים שנפגעתם בעקבות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, צרו קשר עם משרדנו עוד היום על מנת לברר את סיכויי התביעה וקבלו פגישת ייעוץ ראשונה ללא כל התחייבות מצדכם.