רשלנות רפואית – תביעות פיצויים שטופלו בהצלחה במשרדנו
רשלנות רפואית – רפואת משפחה / רופא משפחה
אדם חש בכאבים עזים בחזה ולכן פנה אל רופא משפחה מטעם קופת חולים. הרופא, לאחר ששמע את תלונות החולה, הסיק כי המדובר בהתקררות והורה לחולה לקחת כדורי אקמול לשיכוך הכאבים. מספר ימים לאחר מכן, מאחר והכאבים החמירו והתפשטו לאזור הגב והכתפיים, פנה החולה שוב לרופא קופת חולים והסביר לו כי חלה החמרה רצינית במצבו. הרופא עמד על דעתו כי המדובר ככל הנראה בהתקררות קשה והורה לחולה למרוח על הגב והכתפיים משחת וולטרן בנוסף לנטילת כדורי האקמול.
גם צורת טיפול זו לא הטיבה את מצבו של החולה ולאחר מספר ימים נוספים התדרדר מצבו כל כך עד שחש בחולשה כללית ובמצב של כמעט עילפון. בשלב זה פנה החולה בשלישית לרופא המשפחה הנ"ל, אשר רק הפעם ערך לחולה בדיקת א.ק.ג., שתוצאותיה הראו כי החולה סובל מאוטם בשריר הלב. למרות מצבו הרפואי הקשה של החולה, הרופא לא דאג לפנותו לבית החולים מייד בעזרת אמבולנס, אלא צייד אותו בהפניה לחדר מיון והורה לו להגיע לשם לקבלת טיפול בכוחות עצמו.
בקושי רב הגיע החולה לחדר מיון בבית החולים ושם לאור מצבו הקשה נאלץ להתאשפז למשך מספר ימים ובשלב מאוחר יותר לעבור מספר צינתורים ואפילו ניתוח מעקפים. החולה הגיש באמצעות משרדנו תביעת פיצויים כנגד רופא המשפחה וקופת החולים בגין רשלנות רפואית.
במהלך המשפט הביעו המומחים הרפואיים את דעתם כי החולה נשאר במצב של נכות גבוהה לצמיתות, כתוצאה של רשלנות רפואית מצידו של רופא המשפחה. אי לכך, קבע בית המשפט המחוזי בחיפה בפסק דינו כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית; על פי בית המשפט המחוזי בחיפה, רופא המשפחה הנ"ל התרשל במתן הטיפול הרפואי לחולה, וחייב אותו לשלם לחולה פיצוי כספי הולם בהתאם.
רשלנות רפואית – ביצוע בדיקה במהלך היריון
אישה בחודש החמישי להריונה הגיעה לרופא לביצוע בדיקת מי שפיר. לפני החדרת המחט לתוך ביטנה, נערכה לאישה בדיקת אולטרה סאונד על מנת לוודא שהעובר בריא ואכן כך היה. תוך כדי החדרת המחט לתוך ביטנה של האישה, נדקר העובר ככל הנראה בלבו וכתוצאה מכך נפטר העובר לאחר מספר דקות. האישה עברה סיום הריון והוצאת העובר המת ולאחר מכן אובחנה כסובלת נכות נפשית כתוצאה ממצב של דיכאון עמוק בשל הפלה (הפלת התינוק).
האישה הגישה באמצעות משרדנו תביעה בגין רשלנות רפואית, כנגד הרופא שערך את בדיקת מי השפיר וכנגד המוסד הרפואי בו נערכה הבדיקה. במהלך בירור התביעה הובאו על ידינו חוות דעת רפואיות התומכות בכך שהרופא התרשל בעת ביצוע הבדיקה ולאחר זמן קצר, נסגר התיק בפשרה. על פי הפשרה, שילמה חברת הביטוח של הרופא והמוסד הרפואי, פיצוי כספי ההולם את הנזק שנגרם לאישה כתוצאה ממעשה של רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית – ניתוח פלסטי הגדלת חזה
בחורה כבת 23 פנתה לאחד ממרכזי הטיפולים הרפואיים הפרטיים במטרה לעבור ניתוח הגדלת חזה. לפני הניתוח נשאלה הבחורה מהו גודל היקף החזה שהיא חפצה בו ובהתאם לכך הובטח לה ע"י הרופא המנתח כי רצונה יכול להתגשם בקלות.
כעבור זמן קצר הוזמנה הבחורה למרכז הרפואי הנ"ל ועברה ניתוח פלסטי, אך זמן קצר לאחר הניתוח חשה הבחורה כי תוצאות הניתוח אינן תואמות את רצונה כפי שהובהר לרופא המנתח. בנוסף חשה הבחורה בכאבים עזים בשדיה וכן חלק מהתפרים החלו להיפתח תוך כדי כך שנוזל מוגלתי יוצא החוצה מאותם תפרים פתוחים. הבחורה פנתה למרכז הרפואי בבקשה לעבור ניתוח מתקן אך הרופא המנתח טען כי מצבה אמור להשתפר עם הזמן, תוך מספר ימים עד שבועות.
מאחר והמצב רק החמיר עם הזמן, פנתה הבחורה למשרדנו ובאמצעותנו הוגשה תביעה כנגד הרופא המנתח והמרכז הרפואי – בגין רשלנות רפואית במהלך ניתוח פלסטי. לאחר ניהול התיק הושג הסכם פשרה לפיו שילמה חברת הביטוח את הפיצוי שנדרש על ידי משרדנו.
רשלנות רפואית – ניתוח פלסטי באף
בחורה בת 21 אשר התכוונה לעסוק בתחום הדוגמנות, החליטה לעבור ניתוח אף (ניתוח פלסטי) על מנת לשפר את מראה פניה ולצורך כך, פנתה לאחד ממרכזי הטיפולים הרפואיים. לאחר שהסבירה לרופא המנתח את דרישותיה ותיארה את מראה האף הרצוי לה, הובטח לה שרצונה יתגשם ללא כל בעיה. דקות ספורות לפני שהוכנסה הבחורה לחדר הניתוח, לאחר שכבר קיבלה את טיפול ההרדמה, נמסרו לה טופסי הסכמה לביצוע הניתוח ומבלי שהוסבר לה על מה היא מתבקשת לחתום, חתמה הבחורה על הטפסים לא לפני שהבטיחו לה שוב שתקבל את צורת האף שביקשה.
לאחר הניתוח התברר לבחורה שהאף המנותח רחוק מזה שהובטח לה: מכוער, לא סימטרי. לאור התוצאות הקשות נאלצה הבחורה לעבור ניתוח פלסטי מתקן על חשבון המרפאה. גם ניתוח פלסטי זה נעשה ברשלנות, ורק החמיר את המצב שכן בנוסף לנכות שנגרמה לבחורה בעקבות המראה האסטטי של האף, כיום היא סובלת בגלל הניתוח גם מבעיה בנשימה דרך האף (קשיי נשימה) ומצב של דיכאון קשה אשר מגיע לכדי נכות נפשית לצמיתות.
משרדנו הגיש בעניין זה תביעה בגין רשלנות רפואית לבית המשפט, אליה צורפה חוות דעתו הרפואית של מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית בבית חולים גדול בארץ, בה קובע המומחה הנ"ל חד משמעית, כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית חמורה מצד המנתח והמרכז הרפואי – במהלך ניתוח פלסטי ואחריו. מספר חודשים לאחר הגשת התביעה הושג הסכם פשרה עם חברת הביטוח לפיו שולמו הפיצויים שדרש משרדנו בעבור הלקוחה שנפגעה.
רשלנות רפואית – לידה (מקרה מס' 1)
אישה בחודש השמיני להריונה הגיעה לבית החולים מאחר וחשה הפחתה בתנועות העובר. לאחר זמן מה חוברה האישה למוניטור מיוחד לצורך מעקב אחר ליבו של העובר, אך משום מה לא הגיע אף רופא לבדוק את תוצאות הבדיקה ופלט המוניטור.
למרות בקשותיה הרבות מהצוות הרפואי העובד בחדר המיון, לא טרח אף אחד להגיע ולבדוק את ממצאי המוניטור. רק לאחר כשעה ורבע הואיל אחד הרופאים להגיע ולבדוק את המצב. מיד לאחר שקרא את קריאת המוניטור, הורה הרופא להעביר את האישה בדחיפות לחדר ניתוח לצורך ילוד העובר באמצעות ניתוח קיסרי. הסיבה: רישום המוניטור הראה שמדובר במקרה של מצוקה עוברית קשה ביותר, הבאה לידיי ביטוי בהאטה כמעט מוחלטת של דופק הלב.
למרות הוראותיו של הרופא להעביר את האישה לחדר הניתוח במהירות, ארך תהליך זה למעלה מ- 45 דקות אשר הביאו להחמרה קריטית נוספת במצבו של העובר. בסופו של דבר בוצע לאישה ניתוח קיסרי ובמהלכו הסתבר כי התינוק שנולד סובל פגיעה מוחית קשה בעקבות אי זרימת דם וחמצן למוח אשר נגרמה בשל קשר בחבל הטבור.
האישה פנתה למשרדנו ולאחר הכנת התיק וקבלת חוות הדעת הרפואיות המתאימות הוגשה תביעה בגין רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי. בחוות הדעת מציין המומחה הרפואי מטעמנו כי בית החולים התרשל בצורה חמורה ביותר במתן הטיפול לאישה ובגין ההתעכבות במתן הטיפול נגרמו נזקים לתינוק מהם יסבול כל חייו.
רשלנות רפואית – לידה (מקרה מס' 2)
אשה בת 30, ילדה את ילדתה הראשונה בלידה רגילה וללא כל בעיות, אולם לאחר הלידה, הרופא המיילד לא ערך בדיקה כראוי ועקב כך לא הבחין שברחמה של היולדת נשארה שארית מן השליה.
כעבור זמן קצר, שארית השליה בתוך רחמה גרמה לעליית חום גופה של האישה באופן מסוכן, אולם למרות מצבה הרפואי הנ"ל, לא איבחנו הרופאים המטפלים את שארית השיליה. הטיפול שהיה אמור להינתן ליולדת התעכב במספר ימים. בסופו של דבר נתגלתה שארית שלייה שהושארה בתוך הרחם.
מאחר והיה מדובר באיחור רב באבחון, נוצרו ברחמה של האישה הידבקויות קשות. טיפול כירורגי בניסיון לשחרר את ההידבקויות ברחם לא צלח, ורק גרם בנוסף גם לנקב בדופן הרחם. כיום, בשל רשלנות רפואית מתמשכת בטיפול שקיבלה היולדת כמתואר לעיל, היא אינה יכולה עוד להרות. בספרות הרפואית מכונה מקרה זה בשם תסמונת אשרמן. משרדנו הגיש בשמה של היולדת ובשם בעלה תביעה בגין רשלנות רפואית אשר מתבררת בימים אלו בבית המשפט.
רשלנות רפואית – לידה (מקרה מס' 3)
לפני כ- 20 שנה הגיעה יולדת בחודש מתקדם לבית החולים לצורך לידה. היולדת הושכבה במיטתה תוך שנאמר לה להמתין להגיעו של הרופא המיילד. כעבור זמן מה הגיע הרופא התורן, אשר לאור מצבה של היולדת החליט כי יש ליילד את העובר בניתוח קיסרי, מאחר והוא נמצא בתנוחה שאינה מאפשרת לידה רגילה. הרופא התורן פנה לרופא הכונן (הבכיר יותר), לצורך קבלת אישור לביצוע ניתוח קיסרי. ואולם הרופא הכונן לא נתן אישור לביצוע ניתוח קיסרי והורה להמתין עד אשר העובר יתהפך ויתאפשר לילדו בלידה רגילה.
מספר שעות עברו תוך שהיולדת שוכבת במיטתה מבלי שהגיעו לבדוק את מצבה וזאת למרות שהיא מתלוננת על צירים תכופים. כאשר בסופו של דבר הגיע רופא לערוך בדיקה, הסתבר כי העובר החל כבר לצאת וכי מדובר בלידה בתנוחת רגליים שהינה מסוכנת ביותר. מאחר וזה היה המצב, הרופא המשיך לבצע את הלידה, תוך שהוא מושך את התינוק מרגליו בחוזקה החוצה. התינוק נולד במצב רפואי קשה ביותר ולמעשה היה זקוק לעזרה דחופה (הנשמה, החייאה).
זמן קצר לאחר הלידה הסתבר כי התינוק סובל ממצב של שיתוק מוחי (שיתוק מוחין), ובעיות רפואיות קשות אך ורק בשל כך שלא יולד בניתוח קיסרי, כפי שהיה נדרש. בימים אלו הוגשה באמצעות משרדנו תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה של הילד (כיום בן 20) והיא מתבררת בבית המשפט המחוזי.
רשלנות רפואית – ניתוח כריתת רחם
אישה נאלצה לעבור ניתוח כריתת רחם בשל מחלת סרטן. האישה אושפזה ועברה את הניתוח אך בסיומו נשכח בחלל ביטנה צינור המשמש לניקוז הנוזלים מחלל הבטן. בעקבות הישארותו של העצם הזר הנ"ל בגופה, סבלה האישה מכאבים עזים בבטנה ולכן פנתה שוב לבית החולים לאחר מספר שבועות. שם הוחלט לנתחה בשנית על מנת להוציא את העצם הזר. למרות הניסיון לא הצליחו הרופאים להוציא את הצינור היות ועבר זמן רב מאז שהושאר בבטנה, מה שגרם לכך שהצינור נדבק לאיבריה הפנימיים. בשל מצבה הרפואי הקשה הכולל כאבי בטן עזים, הקאות, בעיות אכילה, דיכאון עמוק וכד', הגישה האישה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח, באמצעות משרדנו, כנגד בית החולים בו נותחה. תביעה מתאימה בעניין זה הוגשה על ידי משרדנו ועד מהרה הודיעה חברת הביטוח כי היא מסכימה לשלם ללקוחה את הפיצוי שדרש משרדנו לרבות שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט.
רשלנות רפואית – איחור באבחון הוביל למקרה מוות
אישה הסובלת מלחץ דם גבוה משך שנים רבות הגיעה לבית חולים עם תלונות של כאבים בגב ובכתפיים. לאור תלונותיה נשלחה האישה לביצוע צילום רנטגן של עמוד השדרה ולאחר הצילום נבדקה על ידי אורטופד אשר קבע כי אינו רואה כל בעיה אורטופדית בחוליות הגב. בעקבות אבחונו של האורטופד, שוחררה האישה לביתה עם הוראות להימנע מפעילות ולמנוחה — וזאת למרות שכאביה לא חלפו.
מספר ימים לאחר מכן נפטרה האישה בביתה. בניתוח שלאחר המוות התגלה כי הסיבה למותה הייתה מפרצת באבי העורקים. משפחתה של האישה פנתה למשרדנו. מומחה רפואי מטעמנו קבע בחוות דעתו כי ניתן וצריך היה לאבחן בבית החולים כי מדובר באירוע לבבי (קרדיולוגי – של איבר הלב), ולא בכאבים שמקורם בעמוד השדרה.
יתרה מכך, גם בצילומי רנטגן אשר נערכו לאישה בבית החולים ניתן היה להבחין בבירור בבעיה הקיימת באבי העורקים. בהתאם לאמור בחוות הדעת, הוגשה תביעה בגין רשלנות רפואית באמצעות משרדנו כנגד הרופא המטפל מטעם קופת החולים — על כך שלא דאג לאזן את לחץ הדם של הנפטרת במשך שנים כה רבות) וכן נגד רופאי בית החולים. תיק זה של רשלנות רפואית קטלנית (איחור באבחון) התנהל בפני בית המשפט ואולם עד מהרה הודיעה חברת הביטוח כי היא מסכימה לשלם את הפיצוי שדרש משרדנו לרבות הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
רשלנות רפואית – אבחון שגוי הסתיים במקרה מוות
אדם בשנות ה-40 לחייו החל לסבול מכאבי בטן עזים לעיתים דחופות ולכן פנה לבדיקה אצל רופא המשפחה. הרופא בדק את האיש בדיקה שטחית ושחררו לביתו עם הוראה ליטול כדורים נגד כאבים. מאחר והכאבים לא חלפו, פנה האיש פעם נוספת לרופא המשפחה אבל זה המשיך להתעקש ולתת לו כדורים נגד כאבים. כך היה במשך למעלה משנה (!), עד אשר הכאבים הפכו בלתי נסבלים ורק כאשר התעקש האיש לקבל מהרופא הפנייה לבדיקה יותר מקיפה, נאות הרופא ושלח אותו לביצוע בדיקת הדמיה אשר תוצאותיה הראו כי האיש סובל ממקרה של דלקת לבלב קשה.
האיש החל לקבל טיפול באותה דלקת לבלב, אולם הכאבים לא חלפו ורק החמירו מיום ליום. כך עברה לה עוד למעלה משנה עד אשר הוחלט לבצע לאיש בדיקות הדמיה נוספות, אשר תוצאותיהן הראו כי בתוך גופו של החולה קיים גידול סרטני בלבלב.
לאור הממצאים, הוחלט על ניתוחו של האיש בהקדם האפשרי. אולם, עד מהרה התברר כי היה זה מאוחר מדי. במהלך הניתוח הבינו הרופאים כי הגידול הסרטני כבר שלח גרורות לכבד ולשאר חלקי הגוף. לכן לא נותר היה לעשות דבר מלבד ״לסגור את האיש״ על שולחן הניתוחים, ולנסות ולהאט את התפשטות המחלה באמצעות טיפולים כימותראפיים. אולם, היה זה בבחינת ״מעט מדי ומאוחר מדי״. בסופו של דבר, גם הטיפולים כימותרפיים לא עזרו, והאיש נפטר.
משפחתו של המנוח פנתה למשרדנו על מנת שנבדוק האם היה במקרה זה איחור באבחון, החל מרופא המשפחה ועד לאבחון השגוי בביה״ח כאשר קבעו שמדובר בדלקת בלבלב. בדיקתנו את התיק עם רופאים מומחים העלתה כי אכן מדובר באיחור באבחון המחלה, המהווה רשלנות רפואית. לאור הוגשה על ידי משרדנו תביעה בגין רשלנות רפואית נגד הרופאים הרשלנים לבית המשפט. במהלך ניהול התיק הודיעה חברת הביטוח כי הינה מסכימה לשלם לתובעים את הפיצוי שדרש עבורם משרדנו וכן לשאת בהוצאות המשפט ובשכר טרחת עורך דין.
רשלנות רפואית היא עילת תביעה – פנה אלינו ונסייע לך
רשלנות רפואית – מאמרים ומידע נוסף
רשלנות רפואית בלידה: התיישנות תביעה
איך ניתן לדעת שילדך נפגע – רשלנות רפואית במהלך לידה
רשלנות רפואית – פיצויים מרביים על תביעה בגין נזקי גוף
רשלנות רפואית – כדאי לדעת